Aktuelno

Vozač princeze Dajane progovorio posle 20 godina

Jedna od najvoljenijih članica u istoriji britanske kraljevske porodice, princeza Dajana, poginula je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći pre dvadeset godina, a sve do danas njen vozač nije davao izjave za medije.

Kolin Tebut, koji je bio jedan od Dajaninih najpouzdanijih asistenata, je odmah posle njene smrti otišao u njenu bolničku sobu u Parizu i prozore prekrio ćebićima kako niko ne bi mogao da zaviri unutra.

On je danas bio gost u emisiji „Dobro jutro, Britanijo” („Good Morning Britain”) i prvi put pričao o nesreći koja je Britaniju zavila u crno.

– Pozvali su me da dođem da pomognem. Otišao sam u hotel, a potom i u bolnicu. Mislim da je u pitanju bio prvi sprat i tamo je bila gomila ljudi. Bilo je strašno videti osobu koja leži u krevetu, a ne u mrtvačnici. U sobi je bilo veoma toplo, pa sam otišao do prozora i video ljude kako stoje na krovu – rekao je Tebut koji je Dajanu vozio dve godine.

 

Princeza Dajana poginula je 31. avgusta zajedno sa Dodijem al Fajedom, a gospodin Tebut je izjavio da bi voleo da je on bio za volanom te strašne večeri. Scene iz bolničke sobe naročito su ga potresle.

– Nabavio sam neke ventilatore kako bi rashladili sobu. Dok sam šetao okolo, trepavice i kosa princeze su se pomerale prouzrokovane vazduhom i to me je dosta pogodilo. Morao sam da se okrenem, razmislim malo o svemu tridesetak sekundi i potom da nastavim sa onim što sam radio – prisetio se vozač.

Tebut se nalazio u krevetu kada je saznao za automobilsku nesreću u kojoj je princeza poginula, a pričajući o njoj rekao je da je imala dosta smisla za humor i da se prema svom osoblju oduvek ophodila sa poštovanjem.

 

Izvor: Noizz.rs

Pročitano 236 puta
Share this article

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…