Aktuelno

STRAVIČNE SCENE U VRNJAČKOJ BANJI: Masovno trovanje, UMIRALI u najgorim mukama

STRAŠNO 

U Moravskoj ulici u Vrnjačkoj Banji učestao je atak na ljubimce. Za dve godine vlasnici su ostali bez pet životinja. Svi otrovani psi uredno su čipovani i nalazili su se u dvorištima svojih vlasnika.

Nepoznati počinilac otrovao je nedavno zlatnog retrivera Badija, vlasništvo porodice Lukić iz Moravske ulice u Vrnjačkoj Banji. Ovo je, prema priči meštana, u protekle dve godine čak peti slučaj trovanja pasa u ovoj mirnoj ulici.

Prema njihovim rečima, svi otrovani psi uredno su čipovani i nalazili su se u dvorištima svojih vlasnika, nisu bili agresivni, niti su nekoga ugrožavali.

– Gledali smo kako naš Badi umire u strašnim mukama, a bili smo nemoćni da mu pomognemo. Ni veterinari koji su došli, nisu mogli ništa da učine i spasu našeg ljubimca koji nam je praktično bio kao član porodice – ogorčeno priča Dragana Lukić iz Moravske ulice u Vrnjačkoj Banji.

Slično govori i njena komšinica Biljana Stojković kojoj su, svojevremeno, za samo dva dana, na isti, brutalan način otrovana čak dva psa.

– Bili su nam više od ljubimaca. Držali smo ih u dvorištu i bili su vezani. Nismo ih puštali da sami bez povoca izlaze na ulicu. Nije mi jasno čiji to mozak može da smisli i kome tako monstruozne ideje mogu da padnu na pamet – pita se Biljana Stojković.

Trovanje njihovog psa Badija porodica Lukić prijavila je ovdašnjoj policiji i sada čeka izveštaj patologa u Kraljevu, ali prema njihovim informacijama počinilac još nije uhvaćen.

– Nadamo se da će krivac biti kažnjen za monstruozno delo – dodaje Dragana Lukić. – Mi smo u našim ljubimcima pronašli više ljudskosti nego u pojedinim ljudima, a nažalost, iživljavanje nad životinjama u Srbiji je u poslednje vreme sve učestalije.

Резултат слика за vrnjacka banja

Izvor: Srbijadanas.com / Foto: Srbija Danas

Pročitano 398 puta
Share this article

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…