Aktuelno

UNUKU MI TUKU U GLAVU SAMO ZATO ŠTO NEMA RODITELJE: Pismo iz Srema koje je dobila Aleksina mama LEDI KRV U ŽILAMA

Dragana Janković, majka dečaka Alekse, koji se zbog vršnjačkog nasilja koje je trpeo ubio 2011. godine svedok je mnogo sličnih priča, jer od kada je aktivista za borbu protiv nasilja u školama, njoj se brojni roditelji ali i žrtve nasilnika javljaju sa svojim iskustvima.

I tek što je dečak iz Vojvodine šokirao svojim pismom (pročitajte ga OVDE), u kom je priznao da su mu “skoro izvadili oko” u školi, dok je trpeo batine, sada se pojavila nova ispovest, koja prilično šokira!

Njoj je stigla poruka od bake jedne devojčice, koja trpi nasilje i udarce u glavu – samo zato što nema roditelje (???!!!).

Pročitajte poruku koju je nesrećna žena napisala sa pitanjem: da li da uzmem pravdu u svoje ruke?

Ne znam ni sama. Ali, eto makara da neko čuje. Imam unuku od 12 godina koja je izložena vršnjačkom psihičkom nasilju. Doselili smo se iz Zemuna u malo mesto u Sremu. Nije prihvaćena od strane vršnjaka jer je lišena roditeljskog staranja. Živi sa mnom i dedeom. Deca je izbegavaju, zadirkuju, njenu majku nazivaju pogrdnim imenima, a sve to čuju od svojih roditelja. Povlači se u sebe i nema s kim da se druži… Odličan je đak i nastavnici imaju samo reči hvale za nju. Ali, to kao da decu još više podstiče da je odbacuju. Jednom je čak dobila i udarac u glavu, zbog čega se obratila razrednom. Sa tim detetom je obavljan razgovor, i na tome se završilo. Ne znam šta da radim, kako da se postavim? Da li da uzmem pravdu u svoje ruke?

Šta vi kažete – kako se boriti sa ovim slučajevima?

(Espreso.rs)

Pročitano 93 puta
Share this article

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…