Aktuelno

FEJSBUK UVODI NAJVEĆU PROMENU U SVOJOJ ISTORIJI: Ubuduće ćemo CEO DAN DA BUDEMO ZAKUCANI ZA FB!

Facebook ima dve milijarde korisnika, i najveći izazov kompanije je da ih, umesto 50 minuta koliko sada prosečno provode na ovoj mreži, nateraju da po ceo dan “bleje” na Fejsu.

U sredu je predstavljeno i rešenje za ovaj “problem”: zove se Facebook Watch.

Reč je o Facebookovom pokušaju da uđu na video tržište, i u trku sa Netflixom, Amazonom, Huluom, YouTubeom (Googleom), Appleom, Sonyjem i drugim gospodarima video sadržaja.

Na Facebook Watchu će se uskoro pojaviti gomila originalnog sadržaja koji će proizvoditi BuzzFeed, Tastemade, Hearst, Mashable i drugi.

 

Računica Facebooka je jednostavna – što mi više vremena provodimo na Fejsu, to oni više zarađuju, a ništa čoveka neće zadržati duže nego video sadržaj.

Ovaj potez je i iznuđen – porastom broja i kvaliteta video-platformi, ljudi su počeli sve manje vremena da provode na Facebooku. Što se direktno odrazilo na profit kompanije.

 

Facebook je, kako bi privukao gledaoce na Watch, spreman da privuče velike medijske kompanije da svoj sadržaj stave na Facebook, a spremni su i da im plate ljudima koji bi pravili originalan sadržaj.

 

Izvor/Foto: Espreso.rs/Index.hr

Pročitano 608 puta
Share this article

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…