Aktuelno

Uhapšen estradni menadžer Saša Mirković

Estradni menadžer Saša Mirković je uhapšen, saznaje "Blic".

 

Mirković je, kako saznajemo, osumnjičen za malverzacije u vreme dok je bio predsednik skupštine opštine Zaječar.

 U istoj policijskoj akciji uhapšena je i Milena Trajković iz vrha tadašnje zaječarske vlasti. Trajković je u vreme počinjene malverzacije bila na mestu predsednice foruma žena Srpske napredne stranke u Zaječaru i šefica kabineta Saše Mirkovića.

- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Zaječaru, uhapsili su M.T. i S.M., bivša odgovorna lica u Gradu Zaječaru, osumnjičene da su oštetili budžet Grada Zaječara u ukupnom iznosu od 13.960.799,90 dinara. Njima je određena mera zadržavanja u trajanju do 48 sati, a osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, u zakonom predviđenom roku, biti privedeni nadležnom tužilaštvu - saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Kako se navodi u saopštenju, Milena Trajković je uhapšena zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja na taj način što je u periodu od septembra do decembra 2013. godine, prekoračivši granice svojih ovlašćenja, ugovorila nabavku robe u vrednosti od 13.960.799,90 dinara, a bez prethodno sprovedenog postupka javne nabavke.

Mirković je osumnjičen da je, u saizvršilaštvu, izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja na taj način što je prekoračivši granice svojih ovlašćenja usmeno naložio Mileni Trajković da izvrši nabavku robe, ne pridržavajući se Zakona o javnim nabavkama, te posredovao da Gradska uprava Zaječara od jednog privrednog društva iz Beograda izvrši nabavku robe ukupne vrednosti od 13.960.799,90 dinara, čime je pričinjena šteta budžetu Grada Zaječara u pomenutom iznosu.

Mirović je biti saslušan sutra u Osnovnom tužilaštvu u Zaječaru.

 

Резултат слика за aca lukas

 

Estradni umetnik Aca Lukas

Krivična prijava i za Lukasa

U saopštenju se dodaje da je, pored navedenog, Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru podneta i krivična prijava protiv Mirkovića, kao bivšeg odgovornog lica Grada Zaječara, kao i D.P. i Aleksandra Vuksanovića (pevača Ace Lukasa), bivših odgovornih lica u FK "Timok" iz Zaječara, zbog postojanja osnova sumnje da su u saizvršilaštvu izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Pročitano 476 puta
Share this article

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…