Aktuelno

SRPSKA TELEVIZIJA IZ ČIKAGA - VEĆ 17 GODINA USPEŠNO RADI U SAD

Početak rada i razvoj Srpske Televizije

Srpska Televizija iz Čikaga je svoj rad započela 2000 godine sa emitovanjem TV programa u tri američke države Ilinois, Indiana i Viskonsin. Danas se program emituje u Ilinoisu, u Čikagu, gradu trećem po veličini u Americi a program na srpskom i engleskom jeziku može pratiti nekoliko miliona stanovnika SAD . STV je bila prva televizija u svetu koja je, sem preko satelita, kablovske mreže i analognog signala, emitovala program i preko interneta, što je u to vreme bilo iznad očekivanja posmatrano sa IT i tehničke strane.

Osnivanje Srpske Televizije, ciljevi i programski koncept

 

Tamara Vesna osnivač Srpske Televizije Inc USA

Tamara Vesna “TV” Osnivač “Srpske Televizije” je profesionalna glumica (SAG / AFTRA) i Holivudski producent. Iz Los Anđelesa i Holivuda se preselila u Čikago i osnovala televiziju. Njena vizija je bila da preko Srpske Televizije poveze i informise srpsko stanovništvo u dijaspori i rasejanju. Programski koncept jeste da prenosi informacije o kulturi, religiji, istorijii, običajima, sportu i turizmu, obrazovanju, inovacijama i  iz sveta umjetnosti. “Srbski Pogled” naziv je dvojezične nedeljne emisije (na engleskom i srpskom jeziku) koju mogu da gledaju par miliona domacinstava. Jedna od glavnih svrha STV emisija je promovisanje i učenje srpskih običaja i kulture, kao i doprinos poslovnoj saradnji preduzeća i privrednika izmedju dijaspore i matice.

Резултат слика за srpska televizija cikago

Režija Srpske televizije u SAD

 

Pročitano 231 puta
Share this article

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…