Vidoviti Boba

Aktuelno

OPET UDAR NA RODITELJE! Nove školske uniforme koštaće 6,000 dinara po komadu

Ministar Mladen Šarčević na roditeljske brige odgovara konstatacijom da ne moraju sve škole da imaju identične uniforme, te da mogu da priušte neku jeftiniju opciju.

Nema  sumnje da je školstvo uradilo pravu stvar i da svi učenici,bez obzira na materijalno stanje u školi treba da budu isti,kako se roditelji nebi nadmetali čije će dete imati skuplju garderobu. Koliko god  izgledalo  skupo i ne prihvatljivo, morate se složiti da 12 000 rsd  koliko koštaju letnja i zimska uniforma nisu puno. Imajte   na umu  koliko koštaju jedne pantalone ili suknjica za decu, a da ne govorimo o ostaloj garderobi jer naravno dete bar dva  puta nedeljno mora promeniti garderobu koju nosi, za nedelju dana ako izračunate,vide će te da je cena za školske uniforme sasvim pristupačna.

 Šarčević: Uniforme uvode red u škole

Izrada eksperimentalnih školskih uniformi, koje su juče među prvima imali prilike da ponesu đaci OŠ “Sveti Sava” u Vrčinu, što za cilj ima brisanje socijalnih razlika, koštala je 6.000 dinara po đaku.

Cilj ovog projekta bi, prema izjavi ministra prosvete Mladena Šarčevića, trebalo da izbrišu socijalne razlike u školama, a trenutnu podršku ima iz oko 55 odsto obrazovnih ustanova.

Ipak, postoji i bojazan zbog ionako okrnjenih novčanika građana, jer računica pokazuje da će biti još lakši za ukupno 12.000 dinara – koliko košta letnja i zimska varijanta uniformi.

Knjige za prvake su sedam, osam hiljada, pa ostali školski pribor, znači vi u startu treba 20.000 da izdvojite, a ko je u Srbiji danas minimalac 22.000 dinara – rekla je majka budućeg prvaka Nađa Andrejević Keleris.

1.000 dinara po sezoni je prihvatljiv izdatak Smatram da bi trebalo da budu besplatne Mislim da je 6.000 dinara u redu i da ne treba štedeti na deci.

Šarčević na roditeljske brige odgovara konstatacijom da ne moraju sve škole da imaju identične uniforme, te da mogu da priušte neku jeftiniju opciju.

Portal Ezo Svet / Telegraf

Share this article
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…