Aktuelno

PREMIJERKA BRNABIĆ - smenjuje Vulina

Ana Brnabić uskoro će pokrenuti smenu Aleksandra Vulina sa mesta ministra odbrane posle brojnih afera u javnosti, objavio je Kurir!

 

Novi ministar odbrane biće Marija Obradović, visoki funkcioner SNS iz Kraljeva i predsednica Skupštinskog odbora za bezbednost.

Vulinovo ime se bezmalo godinu dana pominje u aferama, od zloupotrebe fondova za ratne vojne invalide u prethodnom ministarstvu do afere kupovine stana, kada je izjavio da je 23 puta išao kod tetke u Kanadu po novac.

 

Trenutno, Vulin u Moskvi u tajnosti lobira kod Rusa da ga zaštite, jer navodno iza njegove smene stoji administracija SAD, piše Kurir. Sa druge strane, izbor Obradovićke ublažiće posledice Vulinovih afera, a aktuelnom režimu omogućava da se narodu servira priča da “će Srbija po prvi put u istoriji imati ženu ministra odbrane”, što će dobrodoći pred skorašnje izbore u Beogradu.

Inače, proteklih dana sprovedena je “tiha čistka” Vulinovih kadrova u Ministarstvu za socijalna pitanja koje vodi Zoran Đorđević. Smenjeno je na desetine direktora gerantoloških centara, funkcionera ministarstva koji su u Vulinovoj stranci, što ide u prilog tezi da je doskorašnji saradnik u nemilosti jačeg koalicionog partnera u Vladi Srbije.

 

Izvor Kurir -  Portal Ezo Svet

 

Pročitano 230 puta
Share this article

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…