Vidoviti Boba

Aktuelno

DANAS  SE NAVRŠAVA TAČNO 10 GODINA OD TRAGIČNE SMRTI TOŠE PROESKOG

16. oktobra 2007. godine u strašnoj automobilskoj nesreći kod Nove Gradiške preminuo je makedonski pevač Toše Proeski.

Ni punih deset godina nakon tragične pogibije harizmatični muzičar nije zaboravljen, a hiljade ljudi za njim tuguju kao i prvog dana.

 Noć pre, 15. oktobra, samo nekoliko sati pre nego što je krenuo na putovanje na kom je izgubio život, Toše je gostovao u makedonskoj emisiji „Vrteleška“, gde je dao svoj posljednji intervju. Toše je u emisiji govorio o svojoj porodici, karijeri i planovima za budućnost i izgovorio rečenicu koja se mnogima urezala u pamćenje.

Voditeljka Vesna Petruševska pitala ga je: „Zar ponekad ne želiš malo da se skloniš od svega?“, na šta je Toše izgovorio: „Želim, ali ne mogu. Mašinerija me je stavila, kako to kažu, ‘u bubanj’ i gotovo. Nema vraćanja nazad. Tražim oporavak od svakodnevnih intervjua, šminkanja, skidanja šminke, pakovanja… Sve mi je ‘dovde’.“

„Ne mogu da budem sam, ne mogu sam da odem na kafu i u prodavnicu. Ne mogu, a želim“, dodao je.

Mnogi su u tim njegovim rečenicama kasnije pronalazili „misteriozne predznake“ i „nagoveštaje“ smrti, ali Petruševska, koja je vrlo dobro poznavala Tošu, izjavila je prilikom snimanja dokumentarca o njegovoj smrti „Šest sati do neba“ da joj takve priče smetaju.

Сродна слика

Stravičan udes u kejem je mladi pevač ispustio dušu.

 

Portal Ezo Svet

 

Pročitano 347 puta
Share this article
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…