Web prezentacije

Aktuelno

VREMENSKA PROGNOZA  ZA MART - TEMPETRATURE VEĆ POČETKOM MARTA U PORASTU

Razmaženi prolećem usred januara, očekivali smo da će već u februaru proraditi gradski bazeni. Gle čuda, neko nas je zeznuo.

 

Kad kažem neko, mislim, naravno, na sumanuto nepredvidive vremenske prilike koje su nas okovale snegom i ledom, kao da je napolju zima, čuj mene leto, zima. Već dva dana svuda samo belo, and not in a good way, što bi rekli Ameri. Gradonačelnik Siniša Mali tvrdi da je Beograd spreman, a mi gledamo prizore na ulicama i kličemo mu: "Jeste, Siniša, jeste, spreman je, al za leto!" Siniša ne čuje, nastavlja svojim putem, na šta smo smo već navikli. A mi gledamo i ne verujemo...

I dok šetamo ovim beogradskim ulicama, koje su, prema rečima gradonačelnika, savršeno očišćene, ma šta vi videli svojim očima, mislimo se da li ćemo i u martu morati baš ovoliko da budemo spremni za sneg i zimske nedaće. Ispostavlja se da nećemo, hvala svevišnjem.

Vremenska prognoza za naredne dane će vratiti najgori srpski trend u život

Mart će, kaže, prognoza, biti malo blaži i prosečno vlažan. Skok temperatura iznad nule očekuje nas već u prvim danima sledećeg meseca i postepeni porast u toku cele prve dekade. Srednja maksimalna temperatura vazduha biće malo iznad višegodišnjeg proseka, u otprilike oko 13 stepeni. Kako se budemo približavali kraju meseca, živa u termometru će da raste i do 16, 17 stepeni, a praćena kišom označiće tople i vlažne prve dane proleća. Sve, naravno, u granicama normale.

Dakle, do sad ste shvatili poentu naslova - prognoza za mart koja je šamar zdravom razumu ne odnosi se uopšte na vremenske prilike već na nove političke neprilike koje nas čekaju posle izbora 4. marta. Šta god da se desi u nedelju, male su šanse da će Sunce da nam grane, a po svemu sudeći, ima da nastave, kao i do sad, svaki dan da nas polivaju. A svi odlično znamo čime. I odlično je samo njima.

 

Izvor: Noizz.rs / EZO SVET

Tagovano
Share this article
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…