EzoSvet

Moć podsvesti: Automatsko pisanje razrešava dileme

Ova jednostavna vežba otvara um i pomaže da se prevaziđu problemi, lakše donose odluke i otklone blokade iz prošlosti.

 

Mnogi velikani nauke i umetnosti tvrdili su da su im u stvaranju remek-dela pomagale više sile: kompozitori su čuli muziku u glavi, književnicima je unutrašnji glas diktirao rečenice, Nikola Tesla je u mislima testirao svoje patente…

U ezoterijskom svetu postoji fenomen koji se zove automatsko crtanje ili pisanje, kada se osoba bukvalno odvoji od realnosti, pada u neku vrstu transa i postaje kanal preko kojeg ”progovara” univerzalna inteligencija ili podsvest.

Nekima to lako polazi za rukom, a onima koji to ne umeju, pomoći će jednostavne vežbe. Tehnika automatskog pisanja veoma je korisna jer može da pomogne osobi da se reši trauma iz prošlosti ili da pronađe brzo rešenje za svoje probleme.

Vrh ledenog brega

Pre nego što se počne sa automatskim pisanjem, potrebno je upoznati razliku između svesti i podsvesti. Zamislite ogromnu santu leda, koja pluta okeanom… Iznad vode se vidi samo delić ledenog brega, koji je ispod površine nekoliko puta veći. Ono što je vidljivo predstavlja našu svest, a deo koji je pod vodom odnosi se na podsvest. Svest je zapravo čuvar koji propušta samo određenu količinu informacija iz ogromne riznice znanja pohranjenog u podsvesti.

Kako se izvodi vežba

Sedite za sto i ispred sebe postavite olovku i beležnicu. Zatvorite oči, dišite nekoliko minuta, polako i duboko. Pokušajte da se opustite sa svakim izdahom. Sada zamislite neku smešnu situaciju iz prošlosti i oživite sliku. Zadržite se u tome nekoliko minuta, a potom otvorite oči i počnite da crtate simbole, a potom ispisujte reči – sve što vam padne na pamet.

Nemojte misliti da su to gluposti, prosto, ne obraćajte pažnju na to što pišete, igrajte se do mile volje i švrljajte. Kasnije, kada budete pažljivo analizirali te škrabotine i reči, iznenadićete se onim što ste napisali, ali i onim što ćete otkriti u vezi sa određenom situacijom. Sve će vam postati kristalno jasno. Zabavljajte se nekoliko dana vežbajući, a onda pređite na rešavanje problema pomoću ove metode.

Puno uspeha..

 

 

  Za portal Ezo Svet piše Ezoteričar - Radioesteziolog - Hipnoterapeut i  najbolji Astrolog na ex yu prostorima u 2017 godini

 Zoran Šumadinac

 

 ÃÂ ÃÂµÃÂ·Ã‘ƒÐ»Ñ‚ат слика за viber aplikacija  0038166/113 813 

Сродна слика    0038161/143 8 713 

Резултат слика за skajp   Skajp zoranpetrovic91

 

 

 

 

Portal EZO SVET

ponedeljak, 17 septembar 2018 00:00

NEDELjNI HOROSKOP ZA PERIOD OD 17.09 DO 23.09. 2018

Da pogledamo svi zajedno šta nam planete i zvezdice poručuju ove nedelje

 

OVAN

Posao - Možete mnogo da postignete u ovom periodu, naročito ako budete dovoljno taktični i pronicljivi. Neko će pokušati da vas nagovori da radite s njim. Sačekajte sa odlukom, a pre toga se posavetujte sa Ovnom ili Jarcem. Veoma je naglašena mogućnost nekog tajnog izvora prihoda ili tajne pomoći. Ako vam Jarac ponudi pomoć ne odbijajte, on vam je veoma naklonjen u svakom pogledu.

Ljubav - Nešto vas inspiriše da budete izuzetno sentimentalni i da se vraćate u prošlost. Danas ste spremni da se nekom izvinite i da se sretnete sa osobom kojoj nešto dugujete, možda lep kraj ljubavne priče, ili možda nastavak.

Zdravlje - Više se šetajte i budite oprezni u sportskim aktivnostima.

 

BIK

Posao - Mnogi dogovori se neće ostvariti, jer ćete biti mudri i spremni da dugo razgovarate i pregovarate sve dok se vaši zahtevi ne usvoje - a imate vrlo jasnu predstavu o tome šta želite. Nekoga ćete morati da podsetite na zaostala dugovanja, ili ćete biti velikodušni i oprostiti ih, a ta osoba će se stideti što se uopšte našla u takvoj situaciji.

Ljubav - Izlažete se velikim rizicima na poslu ukoliko se odlučite za osobu koja je mlađa od vas, možda mladolika ali veoma uspešna. Niste skoro imali toliko prilika i bili toliko nespremni da napravite konkretan korak ka osobi koja vam je draga, a ona čeka nagoveštaj od vas.

Zdravlje - Pokrenite se, više trčite ili barem dugo šetajte.

 

BLIZANCI

Posao - Ne budite previše sigurni u sebe da možete svaku situaciju da okrenete u svoju korist. Pažljivo procenjujte ponude koje ćete dobiti. Potrebno je da obnovite znanje stranih jezika, uskoro će vam biti potrebni. Iznenadni poziv iz inostranstva. Dobićete manju sumu novca od roditelja, rođaka ili partnera. Ne prihvatajte se honorarnog posla, veliko je pitanje da li će se isplatiti. Moguće promene na poslu uskoro.

Ljubav - Moguće su rasprave sa nekim ko vam je veoma drag, ili ste duže u vezi. Oboje ste nervozni, ali partner je ipak u težoj situaciji nego vi. Ukoliko ste slobodni, pružaju vam se mnoge šanse i što ste mlađi, to ćete ih više koristiti. Dopada vam se Ovan koji, međutim, na vas ne obraća pažnju. Sve više verujete da ste se u bliskoj prođlosti prevarili u vezi partnera. Gledajte da to popravite.

Zdravlje - Osećate se prilično umorno.

 

RAK

Posao - Moraćete da budete mnogo jači nego što ste i da se uhvatite u koštac sa vrlo ozbiljnom konkurencijom i ozbiljnim problemima. Ipak, uz pomoć Ovna, Škorpije, Lava i Bika relativno lako ćete ih rešiti. Ima mnogo onih na koje možete da se oslonite. Mogući dobici u igrama na sreću, naročito početkom perioda. Ne pravite nepotrebne troškove. Neko će želeti da vam vrati dug, ili da izmiri neke stare račune.

Ljubav - Partner je opterećen velikim ambicijama ili ozbiljnim problemima, pa ste mu potrebniji više nego ikada. Trebalo bi da se prilagodite nekim novim okolnostima u vašem odnosu. Ako ste slobodni, predstoji susret sa nekim kome ćete morati da podredite svoju volju.

Zdravlje - Ne unosite previše emocija u rešavanje praktičnih problema da ne biste bili pod stresom.

 

LAV

Posao - Bilo bi dobro da što pre rešite sve probleme. Pošto imate kvalitete, budite energični i nametnite se. Uz pomoć nekih pravnih načina mogli biste vratiti novac koji vam duguju. Trebalo bi da se izborite da vam vrate ono što vam pripada. Možete dobiti unapređenje.

Ljubav - Partner deluje izuzetno dobroćudno. U pitanju je zamka u koju ćete upasti, a kada se budete osvestili shvatićete da je malo šta onako kako biste voleli. Ukoliko ste slobodni, ne ulazite u vezu sa Ovnom, Jarcem i Škorpijom.

Zdravlje - Sačuvajte nerve, jer ste opterećeni u svim segmentima života.

 

DEVICA

Posao - Mnogi vrše pritisak na vas da donesete odluku u vezi sa novim poslom za koji niste sigurni da je baš ono što želite. I vaš znak je jedan od onih koji treba da pričeka sa odlukama, iako je ova godina, bar što se tiče posla, za vas vrlo uspešna. Mogli biste imati dobitke u igrama na sreću ili vanredne uplate ako ste radili sa Jarcem, Bikom i Škorpijom. Ljubav - Dobro se snalazite u društvu partnera koji je vrlo dominantan ili svaki čas menja raspoloženje. Iz nekog razloga imate utisak da ste mu potrebni iako se ponaša kao da je sam sebi dovoljan. Mogli biste vrlo lako osvojiti koga god želiete. Neko je potajno zaljubljen u vas.

Zdravlje - Ne idite preko granica svojih fizičkih moći.

 

VAGA

Posao - Možda treba da poslušate nekoga bliskog kada je posao u pitanju ili bar izvori najbolje zarade. Dobro se osećate u društvu umetnika. Ukoliko nameravate novac da zaradite baveći se trgovinom ili radeći u medijima, onda se potrudite da izaberete firmu od ugleda. Moguć dobitak u igrama na sreću.

Ljubav - Očekujete da partner bude maksimalno angažovan oko vas. Partner je verovatno veoma romantičan, sentimentalan i ne onoliko strastven koliko biste vi to želeli. Možete imati vezu sa poznatom ili vrlo ambicioznom osobom.

Zdravlje - Obratite pažnju na ishranu.

 

ŠKORPIJA

Posao - Jedna od boljih sedmica u kojoj biste mogli mnogo postići, naročito u vezi sa realizacijom planova koje ste već razradili, ali neka formalna pitanja još niste raščistili. Nije vreme za potpisivanje ugovora niti za osnivanje firme, jer bi mogli iskrsnuti problemi sa dokumentacijom. Kreativni poslovi sa strancima mogli bi doneti veliki novac. Od vašeg ličnog angažovanja i energičnosti zavisi koliko ćete biti uspešni u sklapanju unosnih poslova.

Ljubav - Veoma ste sentimentalni i skloni promenama. Ne možete da odolite šarmu onih koji vam se udvaraju, a takvih je mnogo. Što je veća firma u kojoj radite, ili ukoliko vaš posao podrazumeva česta putovanja, utoliko su veće šanse da nekoga sretnete.

Zdravlje - Ne žurite, skloni ste povredama.

 

STRELAC

Posao - Vrlo ste ambiciozni i malo ko će uspeti da vas odvrati od vaših namera. Preterano ste zahtevni u odnosu na saradnike i preterano svađalački nastrojenim. Tako samo gubite simpatije kolega. Očekuje vas mnogo izdataka, ali uz malo sreće i dosta dobitaka. Spremni ste da idete na sve ili ništa kada je novac u pitanju. Nije trenutak da kupujete sve i svašta.

Ljubav - Naporan period za ljubav, jer ste i vi i partner nakraj srca. Preterano ste skloni uzbuđenju jer kao vatreni znak ne volite mnogo da pričate niti da se objašnjavate, a upravo to činite. Budite staloženiji sa partnerom. Ne ulazite olako u paralelne veze.

Zdravlje - Pripazite se povrede na poslu.

 

JARAC

Posao - Imate izuzetan radni elan, ali da li je pametno baš toliko da radite? Svoje finansije pokušavate da dovedete u red, imaćete dosta dobitaka sa strane na koje računate, ali i na koje ne računate. Novac vam nije toliko bitan koliko osećaj sigurnosti.

Ljubav - Ostavljate utisak preduzimljive osobe, a vi čekate da se vama neko javi. Entuzijazam koji vas je uhvatio i za vas je neuobičajen. Ne brinite, potrajaće još izvesno vreme. Nemojte se plašiti emotivnog vezivanja.

Zdravlje - Više se odmarajte.

 

VODOLIJA

Posao - Ne budite preterano sigurni u sebe i u svoju intuiciju, jer vas može prevariti. Mnogo vam više znači dobra informacija iz prve ruke nego vaš unutrašnji osećaj za koji ste uvereni da vas nikada nije prevario. Imate jaku konkurenciju, ali gde god se pojavite ipak ste u centru pažnje. Pomalo vam pristiže od nekih honorarnih poslova, a mogli biste zaraditi i više kada biste uspeli da ostvarite sve planove. Napravite selekciju između ponuda i prihvatite najbolju, ali na duži rok.

Ljubav - Period usamljenosti prolazi, sada možete imati ljubav osobe koja vam je draga i razne druge paralelne veze, što vam se nikako ne preporučuje. Nemojte dozvoliti da vas ponese oduševljenje koje izazivate u društvu.

Zdravlje - Razmislite o dijeti.

 

RIBE

Posao - Veze sa strancima ili osobama iz sveta umetnosti i medija ne odvijaju se kako ste očekivali. Pomalo ste umorni, ali u fazi kada se smenjuju entuzijazam i razočaranje. Tek ste ušli u fazu u kojoj ćete moći sjajno da napredujete. Imali ste izdatke, ali tu su roditelji i prijatelji koji će vam pomoći da prevaziđete trenutnu nestašicu novca. Dobici u igrama na sreću.

Ljubav - Vaša romantična duša u ovom periodu izbiće u prvi plan i ne treba da je se stidite. Moguća je nova romansa, manji problemi s dugogodišnjim partnerom, ili čak možete biti u procepu između dve podjednako privlačne mogućnosti.

Zdravlje - Verujte u sebe i više se odmarajte.

 

 

 

Portal EZO SVET

Da Evropa ima ozbiljan problem sa migrantskim četvrtima u kojima policija više ne sme da ulazi, pokazao je novi snimak iz Velike Britanije na kome grupa maldih migranata u gradu Brimingemu prebija policajca.

 

Kvartovi koji liče ne Kosovo pre rata 1999. godine postali su uobičajena pojava u Evropi. Policajci više ne smeju da ulaze u brojna naselja u Švedskoj, Francuskoj i Velikoj Britaniji.

 

Pokazatelj zabrinjavajućih trendova je i novi video snimak iz Velike Britanije na kome grupa mladih migranata, prebija engleskog policajca koji nemoćno leži na podu. Dok im predstavnik zakone ne pruža nikakva otpor migranti ga šutiraju, a jednog trenutka počinju i da mu skaču na glavu. Dodatan razlog za uznemirenost predstavlja činjenica da su migranti odlučili da snime napad kao trofej.

 

 

Portal EZO SVET

 Ovo je istinita priča o osmogodišnjoj djvojčici koja je znala da ljubav može biti čudesna. Njen je mali brat bio na samrti zbog tumora na mozgu. Roditelji su bili siromašni, ali su založili svu imovinu i učinili sve da ga spasu.

 

Jedne je večeri otac rekao uplakanoj majci: „Ne može ovako dalje, draga. Mislim da smo došli do kraja, njega može spasiti samo čudo.“ Devojčica je sve slušala pritajena u kutu sobe. Otrčala je u svoju sobu, razbila kasicu i potiho otrčala do oblčižnje apoteke. Strpljivo je čekala, a kad je došla na red, propela se na prste te pred apotekarom sasula svoj sitniš. „Šta bi ti htela, dušo?“ „To je za mog brata, gospodine, jako je bolestan. Došla sam kupiti čudo.“ „Nisam te najbolje razumio“, reče apotekar. „Zove se Andrija. Ima nešto što mu raste na glavi, tata kaže da je gotovo, da ga samo čudo može spasiti. Ja jako volim svoga brata, zato sam donela sve novce da kupim čudo.“ Apotekar se tužno nasmešio i odgovorio: „Ali mi ne prodajemo čuda.“ „Ako nema dovoljno novaca, mogu još potražiti. Koliko ko[ta jedno čudo?“ U apoteci se zatekao visok i naočit čovek ozbiljna lica koji je sa zanimanjem pratio razgovor. Dok je apotekar nemoćno širio ruke, devojčica je skupljala svoje novčiće.

Visoki čovek joj priđe i upita: „Zašto plačeš, mala? Što se dogodilo?“ „Gospodin mi ne želi prodati čudo i neće da mi kaže koliko ono kosta. To je za mog brata Andriju, koji je jako bolestan. Mama kaže da mora na operaciju, a tata da to nemožemo platiti i da Andriju može samo čudo spasiti. Zato sam donela sve što sam imala.“ „Koliko imaš?“ „Dolar i jedanaest centi… Ali znate“, doda tiho, „mogu potražiti još novca…“ Čovek se nasmeši. „Mislim da neće trebati. Čudo za tvoga brata stoji upravo dolar i jedanaest centi!“ Jednom je rukom pokupio sitniš, a drugom nežno uzeo devojčicu za ruku. „Povedi me svojoj kući“, reče, „želio bih videti tvoga brata i razgovarati s tatom i mamom. Možda uspemo pronaći čudo koje im treba.“ Otmeni visoki gospodin i devojčica iziđoše iz apoteke držeći se za ruke. Taj čovek je bio profesor Carlton Amstrong, jedan od najpoznatijih svetskih neurohirurga. Operisao je malog Andriju, koji se za nekoliko nedelja potpuno oporavio. „Ova je operacija pravo čudo“, rekla je mama. „Pitam se samo koliko je koštala…“ Devojčica se nasmešila ne rekavši ništa, znala je da je čudo koštalo dolar i jedanaest centi. Naravno, ljubav i vera Andrijine sestrice uračunati su u cenu.

„Zaista, kažem vam, ako imate vere koliko je zrno gorušičino te reknete ovoj gori: „Premesti se odavde onamo!“, premestit će se i ništa vam neće biti nemoguće.“ (Evanđelje po Mateju 17,20)

 

 

Portal EZO SVET

 

Muškarci su ludi za njima

 

 

Prelepa Monika Beluči ja Vaga u horoskopu 

Ako ste i vi Vaga, onda za vas imamo malu tajnu: iz iskustva znamo da svi jednostavno polude kad upoznaju nekoga kao što je Vaga! Vaš šarm i zarazan osmeh neodoljiv su mamac i neoprezni pojedinci bi mogli začas da se nađu uhvaćeni u vašu mrežu, a da i ne znaju šta ih je snašlo.

Da li znate da su kao Vage rođene Gvinet Paltrou, ali i Monika Beluči? Jedna nežna i tiha, onakva kako smo kao deca zamišljali dobre vile, a druga strastvena kao da je sva sastavljena od vatre i leda. Pa ipak, uprkos svim razlikama, na prvi pogled se vidi da su podjednako graciozne i neodoljive. Da, dragi muškarci – to su vam žene Vage!

Šarm Vage

Vratimo se još malo na vaš šarm: budite iskreni i priznajte da ga ponekad koristite kako biste lakše postigli neki cilj, zar ne? Rekli bismo vam da to nije lepo, ali ko da se ljuti na vas kad jednim pogledom znate da omekšate svakog sagovornika.

Vi nikada nećete na agresiju da odgovorite još jačim napadom, rade ćete dražesnom energijom umiriti sagovornika i razgovor vratiti u mirnije vode. Kako i vi imate granicu preko koje ne dozvoljavate da vas guraju, onda ćete izbegavati primitivne i glasne ljude, oni nisu vaše društvo i loše ćete se osećati uz njih.

Svoje stavove nećete nametati drugima niti ćete ih se grčevito držati do poslednjeg daha, u vama postoji snažna crta saosećanja i želje da iskreno shvatite šta pokreće druge ljude. Ako otkrijete da razmišljaju drugačije nego vi, nećete ih bez razmišljanja proglasiti glupima i pokušati da ih uverite u svoje stavove, nego ćete razmisliti da nisu ipak oni u pravu?

Da, Vage se ne stide da priznaju da su ponekad pogrlešile, i po toj svojoj karakteristici su zaista u manjini.

Vage u ljubavi

U ljubavi Vaga igra otvoreno i bez skrivenih aduta u rukavu, a isto traži i od svog dragog.

Vaga se dobro oseća u dugim, smislenim vezama, mnogo bolje nego u nekakvim prolaznim avanturama koje ne vode nikuda. Ipak, i u najčvršćoj vezi tražiće malo prostora za sebe. Zbog snažnog smisla za pravdu Vaga će istu slobodu davati i svom partneru. Od njega će tražiti mnogo toga, ali će mu zauzvrat biti najveća podrška koju uopšte može da zamisli.

Jednom kad bude imala decu, Vaga će biti odličan i brižan roditelj. Ako se pak pojave problemi, pokazaće i svoju čvrstu stranu, jer kad zagusti ona odnekud izvuče snagu koje inače ni sama nije svesna.

 

 

Portal EZO SVET

Strana 1 od 151

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…