Radmila Misic

Ezoterija

ŠTA JE EZOTERIJA - NA OVU TEMU GOVORI NAM ZVANIČNO NAJBOLjI EZOTERISTA NA BALKANU - ZORAN ŠUMADINAC

Ezoterija (grč. ezotheo „unutarnji“) skup je učenja i znanja koja se bave proučavanjem zakonitosti vidljivih i nevidljivih svetova.

 

Taj pojam označava i tajni oblik religijskih učenja. Ezoterija označava sveukupnost ezoteričnih znanja i prakse shvaćenih poput jedinstevne celine, jedinstevne univerzalne Predaje, svuda i uvek iste usprkos različitosti obreda, doktrina i sl.što proizlazi iz različitosti mesta, epoha i kultura. Ovu pretpostavku zastupaju okultisti (Papus) i tradicionalisti (Guénon).

Kad se govori o ezoteričnim doktrinama, o ezoteričnim učenjima i tako dalje, misli se na doktrine i učenja kojima je cilj da čoveka dovedu do metafizičkog spoznanja.

U staroj Grčkoj ezoterija je predstavljala tajnu nauku koju su stari filozofi poveravali manjem broju svojih učenika.Tačnije ezoterična učenja su bila poput tajnih učenja o duhovnosti i bila su strogo skrivena od širih masa,namenjena samo posebnoj starogrčkoj odabranoj eliti.

 

Za portal Ezo Svet piše Ezoteričar - Radioesteziolog - Hipnoterapeut i Najbolji Astrolog  za 2017 u ex yu prostorima

Zoran Šumadinac

Mob.viber 0038166/113 813    Mob.0038161/143 8 713  Skajp zoranpetrovic91

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Portal EZO SVET

Tagovano
Share this article
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…