Ezoterija

MAGIČNI DANI U OKTOBRU

 Iskoristite Miholjsko leto da prizovete ljubav u svoj život !

Zoran Šumadinac, ezoteričar, parapsiholog i radioesteziolog, kroz serijal tekstova o crnoj magiji,  čitataoce Ezo Sveta je pokušao pobliže upoznati sa ovim velikim zlom, te pokazati načine na koje se magija može prepoznati, izbeći, preduhitriti te ukloniti. Opširno o Zoranovoj praksi Ezo Svet je pisala u više navrata, a pojedine tekstove možete pronaći i na pomenutom portalu (www.ezosvet.com). Za više detalja posetite i Zoranovu stranicu www.zoransumadinac.com. U ovom zasebnom tekstu, Zoran čitataoce upoznaje sa jednim, sasvim novim i neobičnim danima u mesecu oktobru.

Oktobar nam sam po sebi donosi početak svetovnog mira pred nastupajuću zimu. Domaćini pripremaju ogrev, a domaćice prave zimnicu kako bi predstojeću zimu proveli što ugodnije i bolje.

Oktobar je blagodatni mesec sa dobrim vibracijama i treba ga što bolje iskoristiti. Ovaj mesec je jako pogodan za sve bračne parove koji žele potomstvo kao i za one osobe koji planiraju svoj biznis ili bilo koji drugi posao.

Oktobar je i mesec ljubavi, tolerancije i opraštanja, stoga trebamo priznati da volimo one osobe koji su pored nas, da oprostimo onima koji su nam na bilo koji način naneli zlo, jer mržnja kao i srdžba nikome dobro nisu doneli. Evo kako neki narodi u Evropi provode dane u ovom mesecu.

Marijina svila

U Evropi se proleće povezuje s mladošću, a jesen i zima sa starim ljudima, pa ukoliko lepo vreme potraje i tokom oktobra, naziva se ”bablje leto”. Kada se zarše radovi u polju, žene započinju druge poslove – predu vunu, pletu džempere i tkaju. Verovalo se da tim ručnim radovima i magijom, mogu da ”ispletu” sudbinu. Sa tim je povezano još jedno predanje…

Pošto u Evropi ima mnogo paukova koji predu svoje mreže naročito u ovo doba godine, nošene laganim povetarcem, niti tih mreža lako su dospevale u odeću ljudi na selima. Smatralo se da je to znak sreće i blagostanja. Te niti su se još nazivale Marijina kosa ili Marijina svila, pošto su se dovodile u vezu sa Devicom Marijom.

Prema narodnom verovanju, to je takođe i vreme kada su se okupljale veštice, a paučina se smatrala njihovom kosom. Ako bi se leteća paučina uplela u kosu mlade devojke, to je bio znak da će uskoro biti venčanja…

Žito za bogove

U Holandiji se 12. oktobra gatalo pomoću oraha. Domaćin bi uzao jedan plod, slomio ga, pa ukoliko je jezgro zdravo i puno, to najavljuje dobru godinu. Ukoliko je plod vlažan, takva će biti i naredna godina. Norvežani su, da bi obezbedili dobru letinu, imali malo drugačiji običaj: da bi umilostivili bogove, 12. oktobra bi skuvali kašu od žita, stavili na daščicu zajedno sa svećom i sve spuštali niz reku.

Indijansko leto

U Americi, ovaj period je poznat kao ”indijansko leto”. Legenda kaže da je u šumama Severne Amerike živio čarobni medved, koji nije, kao ostali, spavao zimi već je u to vreme odlazio na nebo. Svi lovci su znali za njega i žarko su želeli da ga ulove, ali bezuspešno. Međutim, jedne godine, dva vešta lovca uspela su da upucaju čarobnog medveda, ali su to platili svojim životima. Nebo se otvorilo i tamo su se vinuli medved, dva lovca i pas.

Tako je nastalo sazvežđe velikog medveda ili Velikih kola. Svake godine u vreme njegove pogibije, otvore se medvedove rane i njegova krv s neba kaplje po lišću i boji ga u crvene nijanse.

Miholjsko leto

Na ovim prostorima proslavlja se Miholjsko leto. Prema narodnom verovanju, jesen počinje nakon Miholjdana, 12. oktobra, a ukoliko do tog perioda vlada lepo vreme s visokim temperaturama, kaže se da je nastupilo Miholjsko leto, koje, kako se smatra, predskazuje dugu i hladnu zimu. Postoji divan običaj povezan s ovim periodom. Ukoliko je tokom godine preminuo neki domaćin, seljani bi se skupili i išli u mobu da pomognu udovici da sakupi letinu, što je, prema starim verovanjima, dobrovoljcima donosilo sreću.

Međutim, ovaj praznik nije poznat samo u pravoslavlju. I ostali narodi imaju male ritule vezane za taj datum.

Magični dani u oktobru

Od 2. do 11. oktobra jako povoljan period da razmislite o svojim postupcima i delima, a samim tim i da podate oproštaj onima kojima ste na neki način uradili nešto nažao.To će vam pomoći da se olakšate duhovno i mnogo bolje ćete se osećati . 12 17. oktobar je period kada bi trebali da više se posvetite stvaranju tj. produžetku svoje porodice, stoga savetujem bračnim parovima da budu malo” vredniji “po tom pitanju kako bi ostvarili svoje želje.

Period od 19. do 25. je idealan za pokretanja novog biznisa ili bilo kojeg privatnog posla.

Od 26. do 30. Oktobra, ukoliko nemate emotivnog partnera, sada je pravi period da ga potražite.

Kako će prirodne kosmičke energije ovog meseca uticati na naše zdravlje i ponašanje :

Prvi i drugi dan oktobra očekuju se ravne linije samim tim nebi trebalo da se očekuju nešto ozbiljnija zdravstvena dešavanja.                          

Dani od 03  do 08 oktobra možemo očekivati  napetost u telu,neku vrstu stege,ta napetost biće selektivna i ne redovna,moguće lupanje srca. Dani 09 – 12 očekuju se problemi sa pritiskom,dešavanje u predelu grudnog koša.                                                                                                            

13 na 16 možemo ocekivati veću nervnu – psihološku napetost.          

Period 17 – 21 oktobar ocekuju se dešavanja u predelu glave,očnog dela takođe ali i blago kičmenog dela.                                                             

Dani od 22 do 25 spremite se za disajne organe jer baš tih dana imaćete povičenih problema kao i rad srca biće dosta ne regularan.                              

Od 26 do 29 oktobra možemo očekivati nadutost,naročito u stomačnom delu,nadutost ruku i nogu, glavobolja,očni pritisak ali i moguć nagon za mučninom. Poslednja dva dana tekućeg meseca nisu ravne linije ali se ne očekuju značajne promene.

Dragi moji uživajte u magičnom oktobru i puno ljubavi, tolerancije i napretka vam želim.  

Zoran Šumadinac uvek uz vas .

Фотографија корисника Zoran Petrovic

Za portal Ezo Svet piše Ezoteričar - Radioesteziolog - Hipnoterapeut i Astrolog

Zoran Šumadinac

Mob.viber 0038166/113 813    Mob.0038161/143 8 713  Skajp zoranpetrovic91

Portal Ezo Svet

Pročitano 422 puta
Tagovano
Share this article

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…