EzoSvet

Najzaslužniji za njenu medijsku promociju bio je Milovan Ilić Minimaks. Pošto je nastup Lepe Brene i Slatkog greha u montaži emisije „Hit parada” na Televiziji Beograd izbačen zbog, za tadašnje uslove, skandaloznog i neprikladnog odevanja (na snimanje je došla u kratkom šortsu koji je sašila zajedno sa svojom majkom), Minimaks je na sopstvenu inicijativu u svoju autorsku emisiju na istoj televiziji ubacio snimak nastupa Lepe Brene. Od te emisije Fahreta Jahić beleži vrtoglav uspeh i nastupa pod pseudonimom „Lepa Brena“.

Lepa Brena je Vaga po govoru zvezda – Jarac u podznaku – prirodni element joj je Vazduh sa kardionalnim kvalitetom – u sedmoj kući vlada planeta Venera – omiljena boja je plava a suprotni znak joj pripada Ovan.

Vagom upravlja Venera,koja je vladar tog znaka. Fizički se odnosi na bubrege i grlo. Pošto je zastupljen muški princip, odnosi se na društvenu sferu života. Vaga je vazdušni znak, što govori da je povezana sa mentalnim i društvenim odnosima, a kardinalni kvalitet ukazuje da se ta vrsta energije mora ispoljiti vrlo dinamično. Ovaj znak najviše doprinosi harmoničnim odnosima i diplomatskim kvalitetima. Energije planeta koja se nađu u Vagi imaju tendenciju da postignu balans. Sunce u Vagi motivisano je partnerskim odnosom i velikom spremnošću na kompromise. Teži da uspostavi sklad i ravnotežu, i kroz odnos sa drugima razvija svest o sebi.

Brena je sudija Zodijaka, ali teško donosi odluku, i ako ima mogućnosti, ostaviće je za sutra. Ta neodlučnost je vezana za intelektualno odmeravanje, procenjivanje, ispitivanje svih elemenata. Vrlo lako gubi emocionalnu ravnotežu, pa je često ćudljiva i nesigurna. Potrebu za skladom iskazuje u sferi umetnosti. Predusretljivost, diplomatičnost, taktičnost i ljubaznost su velika prevara, jer ispod te maske dosta često se krije "gvozdena pesnica". Nema duboke emocije, ali je izražena erotika. Nije strastven znak, njene ljubavi su površne i ne pati mnogo posle neuspeha u ljubavi. Ima iskristalizovane standarde po kojima se ponaša u odnosima sa drugima, a koji će biti i prizma kroz koju dobija priznanje. Brena jednostavno mora imati nekoga preko puta sebe, jer je uvek  otvorena za komunikaciju. U stanju je da objektivno razmišlja, što joj pomaže da se stavi u položaj drugoga i omogućava da bude dobar diplomata, spremna uvek na kompromise. Element vazduha doprinosi upravo naglašavanju mišljenja, što za posledicu ima oslabljenu funkciju osećanja. Vaga je od Device preuzela kritičku svest, u cilju traganja za savršenim odnosima sa drugim ljudima, zato je povezana sa pravnim sistemom, zakonodavstvom. Ima veliki problem kada treba nešto da odbije ili da kaže “Ne”! Često je prisutna tamo gde je zabava, druženje, estetika (Venera). Najviše se vezuje za lepotu, i voli da je okružena umetničkim vrednostima.

Njen podznak Jarac, uvek joj kontroliše osećanja, radoholičar je, rado prihvata svoje dužnosti, drži zadanu reč, ima smisao za praktično i osećaj vlasništva, uporna je i veoma ozbiljna. Uspeh joj dolazi munjevitom brzinom i ostaje jako dugo. Oprezno troši novac. Zna sebi da organizuje život. Odnosi sa okolinom su joj racionalni. Rešava probleme sa velikom ozbiljnošću. Traži osećajnog i brižnog emotivnog partnera.

Mnogi sa podznakom Jarca mogu da budu osetljivi, stidljivi, kao što su poslovni, ambiciozni, rezervisani, praktični, odgovorni, kritični i hladni. Ima velike ambicije i ne smiruje se sve dok ne dostigne velike visine koje je postavi ispred sebe. Novac, pozicija i moć su izuzetno važni za nju. Rezervisanost, koja se često javlja kao deo njene šminke, ponekad se manifestuje kao hladnoća, a sve to jer joj se čini da je odgovornija ako ima distancu prema drugima, jer samo radi svoj posao. Možda ima problema sa kolenima. Problem sa kolenima je spoljni dokaz unutrašnje nesposobnosti da bude fleksibilniji. Duhovna lekcija: društvenost. Saturn vlada Jarcem, tako da je njegov položaj u grafikonu od izuzetne važnosti za Brenin život.

Srodna slika

 

Lepa Brena sa po;etku karijere 

Mesec u devetoj kući jasno ukazuje na zdravstvene probleme već samim ulaskom u četvrtu deceniju života. Zdravstveno se odnosi na srce, disajne organe, krvni pritisak, ginekološka nestabilnost, sklonost povredama.

Planeta Saturn koja se nalazi u prvoj kući ukazuje nam na životnu ugroženost na početku pete decenije a veća životna ugroženost preti joj u periodu od 62 do 65 godine života, stoga Saturn u Jarcu preporučuje strogi oprez kada je zdravstveno polje u pitanju …

 

  Za portal Ezo Svet piše Ezoteričar - Radioesteziolog - Hipnoterapeut

 i  najbolji Astrolog na ex yu prostorima u 2017 godini

 Zoran Šumadinac

 Mob.viber 0038166/113 813    Mob.0038161/143 8 713  Skajp zoranpetrovic91

Portal EZO SVET 

 

Novi svetac SPC predstavlja izuzetnu istorijsku ličnost 18. veka, a između ostalog bio je i prvi učitelj Vuka Karadžića

Sabor SPC juče je doneo odluku o proglašenju Stefana Jadranina, nekadašnjeg igumana manastira Tronoša, za svetitelja.

Ostao je upamćen kao prva žrtva oslobađanja Srbije od Turaka, a njegov dan slaviće se 17. septembra.

Preteča Karađorđa: Arhimandrit Stefan Jadranin slaviće se 17. Septembra

Ovako dr Ljubomir Ranković, urednik časopisa "Glas crkve" iz Šapca, opisuje novog sveca SPC-a koji će se slaviti 17. septembra. Na taj dan ove godine biće održana svečana kanonizacija u manastiru Tronoša kod Loznice.

- Arhimandrit Stefan je rođen 1758. ili 1759. godine u čuvenoj staroj srpskoj zadruzi Jovanovića u selu Tekerišu kod Cera. Već sa deset godina došao je kao iskušenik u manastir Tronoša, a sredinom devedesetih godina prvi je učio tada desetogodišnjeg Vuka Karadžića da čita i piše. Kada je 1787. godine izbio austrijsko-turski rat, car Josif je sa vojskom prešao Savu i opkolio Šabac. Arhimandrit Stefan je ujedinio Srbe iz Jadra, Rađevine i Azbukovice i oslobodio sva srpska sela ispod Soko Grada, sprečivši tako Turke iz Zvornika da stignu do Šapca - ističe Ranković i dodaje da je arhimandrit bio prvi svetitelj na teritoriji severozapadne Srbije.

Stefan je odlikovan najvišim monaškim činom u manastiru Tronoša - postao je arhimandrit, a zahvaljujući njemu nijedan Srbin sa desne obale Drine nije poturčen.

- Avgusta 1790. godine bio je učesnik Ilirskog sabora u Temišvaru, gde je branio srpske interese, a posle Svištovskog mira 1791. godine između Austrije i Turske, arhimandrit zadržava Srbe da se ne sele preko Save u Srem, što je izazvalo žestoke reakcije. Grk Dionizije je proklinjao svakog Srbina koji nije prešao u Austriju i označio ga nehrišćaninom. Bez obzira na to, arhimandrit Stefan je govorio: "Bolje bi nam bilo u našoj zemlji bistru vodu piti, nego u tuđoj kafu sa mlekom i šećerom variti" - navodi Ranković.

Ljubomir Ranković: Arhimandrita Stefana Jadranina Srbi pamte kao prvu žrtvu oslobađanja od Turaka.

Kada su 1799. godine nastupili velika glad i kuga u Srbiji, arhimandrit Stefan Jadranin je otišao kod kapetan-Paše u Zvornik da ga moli da dobije malo starog kukuruza i pritom je obećao da će vratiti uslugu kada bude stiglo žito u Jadar.

- Napravio je veliku grešku pošto je Turcima rekao da će, ukoliko mu ne daju kukuruz, hranu tražiti od Nemaca. Turci su pomislili da šuruje s Nemcima, pa mu je Grk Janko sipao otrov u kafu. Arhimandrit je popio kafu, a pozlilo mu je čim je izašao napolje. Tu je i umro - priča Ranković.

Predlog da arhimandrit Stefan postane svetac u godini kada manastir Tronoša obeležava 700 godina postojanja dala je u januaru Šabačka eparhija na čelu sa vladikom Lavrentijem, a Sabor SPC-a je taj predlog prekjuče usvojio.

- Arhimandrit Stefan bio je prvi učitelj Vuka Stefanovića Karadžića, veliki rodoljub i slobodar, izuzetan duhovnik i intelektualac, ali i čovek koji je postradao boreći se za svoj rod. Njega su otrovali Turci kada je otišao da ih zamoli za uslugu kako bi pomogao narodu kome je pretila glad. Mada je znao šta ga čeka, nije želeo da sedi skrštenih ruku i brigu o svom narodu platio je najvećom mogućom cenom, životom - istakao je vladika Lavrentije.

Ovako je Vuk Karadžić pisao o novom svecu

Samo reči hvale o arhimandritu Stefanu imao je i njegov najveći učenik i tvorac savremenog srpskog pisma Vuk Stefanović Karadžić.

"Vrlo prikladan čovek, rasta tanka i visoka, lica bela i vesela, kose smeđe, obraza duguljastih, i nije bilo puno 40 godina kada je umro. Bio je pametan i pošten, znao je prilično pisati i dobro čitati, imao prilično lep glas i rado je pevao u crkvi. Mirio je narod i molio ih da ne idu kod Turaka na sud, nego među sobom neka se bratski mire i namiruju; bogati siromahe da nadgledaju. Kao kaluđer od bogatih je uzimao milostinju, ali je siromašnima vrlo rado davao žito, pečenicu o Božiću, za Vaskrs mrsne hrane, odevao sirote i gole, delio haljine i košulje, a sirotinji koja nije imala za harač davao novac", pisao je, između ostalog, Vuk Karadžić. 

Preteča Karađorđa: Arhimandrit Stefan Jadranin slaviće se 17. septembra

Novi svetitelj u pravoslavnom kalendaru Stefan Jadranin

 

Portal EZO SVET

 

Novi svetac SPC predstavlja izuzetnu istorijsku ličnost 18. veka, a između ostalog bio je i prvi učitelj Vuka Karadžića

Sabor SPC juče je doneo odluku o proglašenju Stefana Jadranina, nekadašnjeg igumana manastira Tronoša, za svetitelja.

Novi svetac SPC predstavlja izuzetnu istorijsku ličnost 18. veka, a između ostalog bio je i prvi učitelj Vuka Karadžića.

Sabor je završio redovno prolećno zasedanje, a pre okončanja izabran je novi Sinod i imenovane vladike u eparhijama čiji su tronovi bili upražnjeni.

Novi članovi Sinoda su vladike Milutin, Justin, Fotije i Porfirije. Kad je reč o vođenju eparhija, odlučeno je da dosadašnji episkop zvorničko-tuzlanski Hrizostom odsad bude mitropolit dabro-bosanski, čime je popunjen tron u Sarajevu.

Na njegovo mesto dolazi episkop Fotije iz Dalmatinske episkopije. Vladika Atanasije Rakita će preći iz Bihaćko-petrovačke na čelo Mileševske eparhije, koja je bila upražnjena od smene Filareta.

Niška eparhija, kojom je nekad rukovodio patrijarh Irinej, odsad je u rukama vikarnog episkopa Arsenija. Episkop Antonije s dosadašnje dužnosti starešine Podvorja SPC u Moskvi preuzeće i dužnost patrijaršijskog vikarnog episkopa.

Do promena je došlo i u evropskim eparhijama, pa će Sergije iz Nemačke preći u Bihaćko-petrovačku eparhiju, a vladika Andrej će pored Austrijske eparhije biti i administrator svoje dosadašnje eparhije.

U tekstu koji sledi možete pročitati sve o novom svetitelju.

 

 B.K. / Portal EZO SVET

Grupi radnika iz Srbije koji su izvodili građevinske radove u ekskluzivnom letovalištu Zlatni zaliv u gradu Anapi kod Sočija u Rusiji 2013. izgubio se svaki trag, a veruje se da su ubijeni i da iza toga stoji ruski mafijaš Sergej Zirinov

Grupa radnika iz Srbije koji su izvodili građevinske radove u ekskluzivnom letovalištu Zlatni zaliv u gradu Anapi, severno od Sočija u Rusiji, misteriozno je nestala 2013. godine, a veruje se da su ubijeni i zabetonirani u temelj hotela „Jaht klub“.

Kako prenosi ruski portal MZK1, srpski radnici koji su gradili akva-park, jahting klub i hotel bili su prisiljeni da besplatno izgrade i zgradu regionalnog suda u tom gradu, a kad su to odbili, bili su uznemiravani i na kraju su nestali, a njihova tela nikad nisu pronađena.

Ruski mediji tvrde da je istragom utvrđeno da su srpski radnici ubijeni i zabetonirani u temelj jahting kluba, ali je, pošto bi za pribavljanje tih dokaza bilo potrebno srušiti višespratni luksuzni hotel, ceo slučaj obustavljen. Proveravaju se i indicije da su radnici živi zabetonirani!

Odgovornost za smrt srpskih građevinaca ruski mediji pripisuju tajkunu Sergeju Zirinovu, članu ruske mafije i bivšem poslaniku skupštine Krasnodarske oblasti, za koga su nestali Srbi gradili luksuzni kompleks Zlatni zaliv.

Ruski mediji navode da su srpski radnici pripadali firmi „Putevi“. Kurir je pokušao najpre da informacije proveri u „Putevima Užice“, koji su svojevremeno izvodili radove u Sočiju, ali u toj firmi nisu bili voljni da odgovaraju na pitanja novinara. Sekretarica nam je rekla da je direktor Leko Korićanac na gradilištu i da će nam se javiti kad se vrati u kancelariju, ali poziva nije bilo. Na kasnije pozive novinara Kurira niko u Korićančevoj kancelariji nije odgovarao.

Projekat Zlatni Zaliv gde su više desetina srpskih radnika živi zabetonirani

 

Direktor „Puteva Srbije“ Zoran Drobnjak kaže da ta firma nema apsolutno nikakve veze sa izvođenjem radova u gradu Anapi i nestankom srpskih radnika.

- Ništa o tome ne znam, niti to ima ikakve veze s „Putevima Srbije“ - rekao je kratko Drobnjak.

S druge strane, Goran Rodić iz Građevinske komore Srbije kaže da za njega „slučaj Zlatni zaliv“ iz 2013. nije tajna, ali da on nije jedini jer se ubistva i eksploatacija srpskih građevinskih radnika u Rusiji godinama dešavaju.

- Verujem da se u ovom slučaju radi o dvojici bivših radnika preduzeća „Ratko Mitrović“ i „Komgrap“ koji su posle raspada tih kompanija u Rusiji ostali i radili na crno. Taj slučaj je zataškan zbog sprege ruske mafije s vrhom ruske vlasti, a porodicama je dato neko lažno objašnjenje. Naši ljudi su posle raspada domaćih građevinskih preduzeća registrovali svoje firme u Austriji, na Kipru i u Engleskoj i preko njih vodili radnike iz Srbije da rade na crno u Rusiji. Obećavali su ljudima kule i gradove, a tamo su ih prodavali kao roblje ruskim mafijašima koji su im uzimali pasoše, branili im da se jave porodici, hranili ih kao stoku i zabranjivali da izađu iz smeštaja u kom su boravili. Nisu naši ljudi išli samo u luksuzno letovalište kod Sočija već su završavali i u Čečeniji i u svim drugim republikama bivšeg Sovjetskog Saveza - objašnjava Rodić.

On dodaje da u Rusiji radi oko 30.000 srpskih građevinskih radnika, od čega 20.000 u Moskvi.

- Te firme čiji su vlasnici Srbi realizuju godišnje poslove vredne preko milijardu evra. Problem je što srpske radnike na crno angažuju razni mešetari, pa srpska ambasada i konzulat nemaju nikakve informacije o njima. Postoje ovde brojne prijave eksploatisanih radnika protiv određenih osoba, ali dok god neko od njih ne bude odgovarao za to što radi, ovi problemi neće prestati - ističe Rodić.

Preduzeća „Ratko Mitrović“ i „Komgrap“ su u stečaju, pa nismo mogli da saznamo koji njihovi bivši radnici su nestali tokom izgradnje Zlatnog zaliva.

Lična karta 

SERGEJ ZIRINOV

 Rođen: 26. oktobar 1974. u Anapi

Brak: oženjen, supruga Nica Aleksandrovna
Deca: sin i dve ćerke
Obrazovanje: doktor ekonomskih nauka

 

FOTO: Anapadota

Karijera

 POČETAK

- Sa 11 godina takmičio se u boksu
- 1996. diplomirao na Ekonomskom fakultetu, a 2006. i doktorirao

 

KARIJERA
- 1997, posle ubistva njegovog ujaka Nikolaja Ispirijana, nasleđuje lanac restorana
- Tokom prvih pet godina preduzetničke aktivnosti izgradio je vodeni park Zlatni zaliv, stazu Formule 1, mrežu kafića i restorana i „Grand hotel Valentina“ sa pet zvezdica

 

POLITIKA
- 2002. sa 28 godina izabran za poslanika iz Ujedinjene Rusije u zakonodavnu skupštinu Krasnodarske oblasti
hapšenja
- 2013. uhapšen pod sumnjom za pokušaj ubistva
- Optužen za razbojništvo i ubistvo više osoba, među kojima i direktora sanatorijuma „Mali zaliv“ Vitalija Sadovnicija i njegove supruge
- Osuđen na 22 godine zatvora

 

Izvor Kurir  / Portal EZO SVET

 

ISPOVEST CIA AGENTA: Dati su nam milioni da rasparčamo SFRJ, podmitili smo stranke i političare koji su raspaljivali mržnju među narodima, a krajnji cilj je bio da vas napravimo robovima!

Moj šef, koji je inače i bio nekada u Američkom senatu je nekoliko puta napomenuo da će biti nekakva prevara u Bosni. Mesec dana pred navodni genocid u Srebrenici mi je rekao da će taj grad biti uporište medija širom sveta i dao nam je instrukcije da zovemo medije.

Robert Baer, bivši visoki izaslanik i oficir CIA, ujedno je i autor mnogih dela u kojima je odavao informacije o CIA i o administraciji Bila Klinton i Džordža Buša, zbog čega je nekoliko puta hapšen i privođen. Lični prijatelj, Mitt Waspurh koji je radio u senatu i koji mu je davao pojedine informacije je ubijen u hotelu iz sačmare. Kao visoki operativac CIA radio je na prostoru Jugoslavije u periodu od (1991-1994) i na Bliskom istoku. Robert Baer je učestvovao u nekoliko dokumentaraca na Nacionalnoj Geografiji optužujući vladu Buša za rat zbog nafte!

Intervju je obavljen uživo u Kanadi, tokom mog puta pre nekoliko dana. Robert Baer trenutno promoviše svoju knjigu -The secret of White House- u Kvebeku, gde smo i razgovarali. U intervjuu smo razgovarali o pozadini rata u Jugoslaviji.

Kad ste stigli u Jugoslaviju,gde je to tačno bilo i koji Vam je bio prvi zadatak?

Stigao sam helikopterom sa još 3 agenta. Sleteli smo 12. Januara 1991 u Sarajevo. Zadatak nam je bio da pripazimo na navodne teroriste srpske nacionalnosti, koji bi trebali napasti Sarajevo.

O kojim teroristima je reč i zašto bi oni navodno trebali da izvrše te napade?

O srpskim, dati su nam fajlovi da grupa po imenu „Vrhovna Srbija“ planira izvesti bombaške napade na ključne zgrade u Sarajevu zbog želje da Bosna izađe iz tadašnje Jugoslavije.

Da li je takva grupa postojala i šta ste Vi tačno radili u Sarajevu po naradbi komande CIA?

Takva grupa nikad nije postojala! I nas je centrala prevarila. Imali smo zadatak da upozoravamo i da širimo paniku među političarima u Bosni, jednostavno punili smo im glavu da će Srbi da napadnu. U početku smo i mi prihvatili priču, ali posle smo se malo zapitali. Zašto dižemo paniku kad ta grupa oligledno ni ne postoji?

Kako i kada se završila ta operacija i da li je imala neko ime?

Za mene se završila nakon 2 nedelje, dobio sam novi zadatak u Sloveniji. Inače operacija je trajala još mesec dana i imala je naziv „ISTINA“. Iako je to bilo sve samo ne to!

Kažete otišli ste u Sloveniju, kojim povodom?

Tamo sam dobio instrukcije da je Slovenija spremna da proglasi nezavisnost, date su nam pare, nekoliko miliona dolara, uz taj novac mi smo financirali razne nevladine organizacije, opozicione stranke i razne političare koji su raspaljivali mržnju.

 

Kakvo ste Vi imali mišljenje zbog te propagande od strane CIA, i šta su o tome mislisle vaše kolege?

Svakako da se zadatak ne odbija od CIA, pogotovo ne tada jer su svi bili nervozni i skloni paranoji! Mnogi agenti i visoki činovnici CIA su nestajali samo zato što su odbili da rade propagandu protiv srba u Jugoslaviji. Ja lično sam bio šokiran dozom laži naše agencije i političara! Mnogi agenti CIA su radili propagandu a da nisu ni svesni šta rade. Jednostavno svako radi delić priče, i samo onaj ko je sklopio celu priču zna pozadinu a to su političari.

Znači postojala je propaganda isključivo prema Srbima?

Da i ne. Propaganda je imala za cilj da zavadi države i da se one odvoje od matične Jugoslavije. Morali smo izabrati žrtveno jagnje koje bi bilo krivo za sve. Neko ko bi bio odgovoran za rat i nasilje. Srbije je izabrana jer je na neki način bila naslednica Jugoslavije.

Možete li nabrojati političare koji su u bivšoj Jugoslaviji bili plaćeni od strane CIA?

Da, mada je to delikatno. Stipe Mesić, Franjo Tuđman, Alija Izebegović, mnogi savetnici i članovi vlade Jugoslavije, plaćeni su i bili srpski generali, novinari pa čak i pojedine vojne formacije. Jedno vreme je plaćen bio i Radovan Karadžić ali je prestao da uzima pomoć kad je shvatio da će biti žrtvovan i optužen za zločine u Bosni. Bio je izrađen od Američke administracije.

Spomenuli ste kontrolu i finansiranje medija, kako je to bilo tačno?

To se već zna, pojedini agenti CIA su bili zaduženi za pisanje zvaničnih izjava koje bi spikeri čitali na vestima. Naravno spikeri nisu ništa znali, oni su to dobili od svog šefa a on od svog koji je bio naš čovek. Postojao je jedan zadatak za sve, a to je da se kroz televiziju širi mržnja, nacionalizam i skroz su se isticale razlike među ljudima.

Srebrenica, svi znamo za nju. Možete li reći nešto o tome ukoliko znate?

Da! Od 1992 sam u Bosni bio ponovo, ali ovog puta smo trebali da obučavamo vojne formacije koje su predstavljale Bosnu, novu državu koja samo što je proglasila nezavisnost. Srebrenica je preuveličana priča i nažalost veliki broj ljudi su izmanipulisani. Broj žrtava je jedank ubijenim srbima i drugima ali Srebrenica je politički marketing. Moj šef, koji je inače i bio nekada u Američkom senatu je nekoliko puta napomenuo da će biti nekakva prevara u Bosni. Mesec dana pred navodni genocid u Srebrenici mi je rekao da će taj grad biti uporište medija širom sveta i dao nam je instrukcije da zovemo medije. Kad sam pitao zašto, rekao je videćeš. Dobijena je naredba da sa novonastalom Bošnjačkom vojskom udarimo po kućama i civilima. Naravno to su bili građani Srebrenice. U tom trenutku sa druge strane udarili su i Srbi. Verovatno je i njih neko platio i nahuškao!

Ko bi onda mogao kriv biti za genocid u Srebrenici?

Jednostavno žrtve u Srebrenici su bile tu zbog Bosanaca, Srba i Amerikanaca to jest nas! Ali sve je prepisano Srbima. Nažalost mnoge žrtve su sahranjene kao muslimani a bili su Srbi ili druge nacionalnosti. Pre nekoliko godina je moj drug, bivši agent CIA i sadašnji čovek u MMF-u rekao da je Srebrenica proizvod dogovora između Američke vlade i političare u Bosni. Srebrenica kao grad je žrtvovana jer je nakon tog navodnog zločina srba, Amerika imala povoda za napad.

Šta mislite generalno zašto se Jugoslavija raspala, tjst zašto je Vaša vlada imala želju da to uradi?

Sve je jasno, ljudi koji su nekad huškali na rat a ujedno i pripovedali o miru sada su vlasnici kompanija koje eksploatišu razna rudna bogatstva i slično! Jednostavno, napravili su od Vas robove, vaši ljudi rade za džabe i taj proizvod ide u Nemačku i Ameriku, oni zarađuju! A Vi još na kraju morate da otkupite i uvezete ono što ste sami napravili, pošto nemate novca, morate se zadužiti, to je čitava priča sa celim Balkanom!

 

Niste bili na Kosovu aktivni kao agent CIA, ali da li je i tu bilo nekog pritiska od strane Amerike?

Kako ne! Kosovo je oduzeto iz dva razloga, prvo zbog rudnih i prirodnih resursa a drugo, Kosovo je vojna baza NATO-a! U srcu Evrope je njihova najveća vojna baza.

 

Bivši veliki agent Američke obaveštajne službe CIA - Robert Baer 

Imate li poruku za ljude iz bivše Jugoslavije?

Imam. Neka zaborave prošlost, ona je iscenirana i lažirana.Izmanipulisani ste, oni su dobili šta su hteli i glupo je da se Vi još mrzite, morate pokazati da ste jači i da ste shvatili ko je sve napravio! Ja se iskreno izvinjavam! Zato dugo vremena i otkrivam tajne CIA i Bele kuće!

 

(Webtribune.rs) / Portal EZO SVET

Strana 1 od 135

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…