EzoSvet

Danas  je  su u  ranim jutarnjim satima nastupile prirodne kosmičke negativne energije, evo kako se manifestuju i kako će se odraziti na naše zdravstveno polje.

 

Jutros  nešto pre 04 : 30 h iz kosmosa su nam stigle jake struje negativne energije koje će veoma nepovoljno uticati na naše zdravstveno polje, kako telesno tako i psihološko.

Naime energije  dalekog kosmosa nam ovih narednih sati donose simptome kao što su ,vrtoglavica,teški čeoni deo sa blagim pritiskom na očne kapke,stegu u grudima,lupanje

srca,neujednačen krvni ali i očni pritisak,napetost,nervozu kao i nesanicu ,iscrpljenost,pospanost ali i stomačne tegobe kod nekih, kod lepšeg pola uvećan rad štitne žlezde kao i menstrualne tegobe.Kod manjeg proja populacije odraziće se i na kosti.

Ovo su uglavnom simptomi koji će nas pratiti narednih sati,stoga nema potrebe za panikom,već smireno i opušteno sačekajte da prođu negativne energije i neće biti posledica.Pojedinci koji

baš ne mogu podneti jake simptome  zbog jakog talasa negativnih kosmičkih energija mogu potražiti pomoć lekara. Savet ostalima je da ne uzimaju previše tečnosti ali da uzimaju više

hranu,voće i salate što više. Povlačenje energija očekuje se sutra dakle u subotu  kasnim popodnevnim satima.

Kod ovakvih energija važno je naglasiti da i pre samog formiranja negativnog sfernog aspekta ovoga puta  četiri sata pre i oko tri  ipo sata kasnije tih energetskih snopova  mogu se

očekivati slični simptomi.

 Napominjem, razloga za paniku apsolutno nema,redovne aktivnosti možete  nastaviti  ali izbegavajte  izlaziti napolje van preke potrebe.

 

Za portal Ezo Svet piše Ezoteričar - Radioesteziolog - Hipnoterapeut i Astrolog

Zoran Šumadinac

Mob.viber 0038166/113 813    Mob.0038161/143 8 713  Skajp zoranpetrovic91

 

Ezo Svet

 

Australijsko Ministarstvo za imigraciju i graničnu zaštitu izdalo je novu listu zanimanja koja su im potrebna, a za koje možete da se prijavite.

 

U tu grupu spadaju radne vize: stalna boravišna viza za stručne radnike; privremene vize – u trajanju od 4 godine u kojem bi radnici radili u određenim oblastima da bi onda mogli da apliciraju za stalnu vizu; privremena viza za diplomce – život i rad u Australiji nakon završetka studija.

Među zanimanjima koje se traže su menadžer projekta, industrijski inženjer, inženjer agrokulture, biomedicinski inženjer, nautički arhitekta, šumar, veterinar, nastavnik, kiropreaktičar, pedijatar, neuroplog, reumatolog, fizijatar, hirurg, medicinske sestre, zidar, stolar, električar, socijalni radnici, psihoterapeuti…

Pogledajte koja još zanimanja su im potrebna, možda nađete i svoju profesiju:

 
Foto: legislation.gov.au
Foto: legislation.gov.au
Foto: legislation.gov.au
Foto: legislation.gov.au
Foto: legislation.gov.au
Foto: legislation.gov.au

(Izvor: Telegraf / Ezo Svet 

četvrtak, 14 decembar 2017 00:00

UZ KAFICU - SA MLADIM FOLK PEVAČEM DAVOR BADROV

Mladi folker Davor Badrić je jako mlad zakoračio na estradno nebo i kao magijom nebo mu se otvorilo i veoma brzo dostigao je veoma zavidno mesto na muzičkom polju. Mladi Davor samo sa svojim pesmama i glasom, vedrinom koja izlazi iz njega osvaja estradu,bez tračeva,bez svađi i ogovaranja kolega. Upravo zbog njegovog kvaliteta je i zaslužio da se nadje na portal Ezo Sveta.

 

Pozdrav Davore, hoćeš li nam na početku razgovora otkriti šta se dešava u tvom okruženju u poslednje vreme.

Dosta radim ,putujem promovišem novi album HEROJ.

Jako mlad si ušao na estradno nebo, kako je to uticalo za dalju plovidbu kroz estradu.

Ja nisam imao šansu da se bavim estradom niti bilo čime slično ali sam slučajno snimo veliki hit JA BARABA SVE JOJ DžABA i naravno u samom početku su usljedili koncerti mnogo posla i tako da se samo radilo.

Hoćeš li spomenuti par naslova svojih pesama koje smo slušali u prethodnom periodu.

Ja baraba sve joj džaba , Pola kafane, Subota je ludilo, Momačka , Kraljica dobrog provoda, Heroj itd.

Da li se u muzičkoj kuhinji krčka nešto novo.

Radim uvjek na novim pjesmama.

Hoćeš li spomenuti svoje saradnike.

Saradnika ima dosta ne bi nikoga posebno isticao jer se bojim da ću nekog zaboravit  hehehe

Da li si razmišljao o nekom duetu,pošto su upravo dueti trenutno jako zastupljeni

Nisam što ne znači da nekad neće biti...

Mnoge tvoje kolege, posebno koleginice svoju karijeru grade na skandalima,ti s i jedan od retkih javnih ličnosti koji nije podvrgnut skandalima.

Svako gradi karijeru kako umije,nemam protiv nikog ništa tko voli da tako gradi karijeru.

Možemo li čuti tvoje mišljenje o takvim kolegama.

Nemam bač nikakvo misljenje.

Jako često putuješ, dosta vremena provodiš na putu, da li praktikuješ sex na jedno veče.

Dosta putujem to je točno, što se tiče sexa za jedno večer JA BARABA SVE JOJ DžABA HEH

Na kojim mestima Davor voli da vodi ljubav.

U autu, prirodi ma svuda, gde god stignem hahaah

Šta od Davora možemo očekivati u skorije vreme.

Nove pjesme i spotove svakako koji samo što nisu.

Najluđa stvar koju si uradio

Bilo ih je dosta, ne bi baš o tome heheheh

Imaš li da dodaš nešto a da te nisam pitao

Nemam šta dodati, ti uvek pitaš baš ono što treba. Želim samo da se zahvalim tebi lično Zorane i portalu Ezo Svet na podrsci koju mi dajete.

Фотографија корисника Zoran Petrovic

 Davor Badrov

 Tvoja poruka  pratiocima Ezo Sveta 

 Poruka čitaocima ,Postati čovjek je ljepše nego postati Kralj! Pratite i dalje jedan od boljih portala na našim prostorima. ĆAO

 

Portal Ezo Svet / Razgovor vodio Zoran Šumadinac

Priča počinje sa mojim rođenjem. Rođen sam kao sin jedinac u veoma siromašnoj porodici. Siromašnoj do te mjere da nismo imali dovoljno hrane, a kamoli nešto više. U rijetkim prilikama zadesilo bi se da imamo malo krompira u kući.

Majka bi pripremila skromni obrok i uvijek bi istresala svoj dio na moj tanjir govoreći: ‘Jedi, sine, ja nisam gladna.’

TO JE BILA NJENA PRVA LAŽ.

Kada sam malo odrastao, moja majka bi, po okončanju kućnih poslova, otišla do rijeke koja se nalazila ispod kuće, nadajući se da će uloviti ribu kako bih ja jeo zdravu hranu i razvijao se kao svako drugo dijete. Jednom prilikom, uspjela je uloviti čak dvije ribe.

Požurila je u kuću i spremila obje ribe i stavila ih pred mene. Ja sam malo-pomalo jeo ribu, a moja je majka jela ono što je ostajalo iza mene na kostima. Vidjevši to, moje je srce zatreperilo i onu drugu ribu stavio sam pred majku, a ona ju je vratila rekavši:

”Sine, pojedi i ovu drugu, jer znaš da ja ne volim ribu.”

OVO JE BILA NJENA DRUGA LAŽ.

Vrijeme je prolazilo i došao je dan mog polaska u školu. Kako nismo imali dovoljno imetka da se školujem, majka je otišla u jednu trgovinu odjeće i dogovorila se sa vlasnikom da prodaje odjeću po kućama uglednih i bogatih ljudi. Jedne hladne i kišovite noći, majka se duže zadržala na poslu.

Čekajući je kod kuće, zabrinuo sam se i izašao da je potražim. Ugledao sam je kako nosi torbu sa odjećom i kuca na vrata tuđih kuća. Zovnuo sam je:

”Mamaaaaa, hajde dođi. Idemo kući, kasno je i hladno. Možeš nastaviti sutra ujutro!”

Ona se nasmijala i rekla: ”Sine moj, ja nisam umorna.”

OVO JE BILA NJENA TREĆA LAŽ.

Došao je dan polaganja školskih ispita. Iako je bilo veoma vruće, majka je željela poći sa mnom u školu. Sunce je pržilo zemlju, a površina pijeska titrala je od toplote. Ušao sam u školu, a ona je ostala čekati u školskom dvorištu.Kada su se ispiti završili, izašao sam iz škole, a ona me dočeka u topli majčinski zagrljaj, ispunjen ljubavlju i milošću.U ruci je držala hladan i svjež sok koji je kupila radi mene. Kada sam ga počeo piti, okrenuo sam se i pogledao u nju: niz njeno čelo slivale su se kapljice znoja. Pružio sam joj čašu i rekao: ”Majko, pij”, a ona reče: ”Sine, samo ti pij. Ja nisam žedna.”

OVO JE BILA NJENA ČETVRTA LAŽ.

Nakon smrti mog oca, majka je živjela teškim udovičkim životom. Preuzela je svu odgovornost za vođenje kuće, jednostavno – morala se brinuti o svemu. Život je postao teži, a mi smo često gladovali. Pored naše kuće živio je moj ujak, inače veoma dobar čovjek.

On nam je često slao hranu da utolimo glad. Kada su komšije vidjele da je naše stanje postalo nesnošljivo, savjetovali su majku, koja je još uvijek bila mlada, da se uda za čovjeka koji bi nam pomagao.

Međutim, moja je majka odbila ovaj savjet riječima: ”Ja nemam potrebe za ljubavlju.”

OVO JE BILA NJENA PETA LAŽ.

Po završetku fakulteta, dobio sam dobro plaćen posao u jednoj firmi i odlučio sam da preuzmem brigu o kući. Kako je majčino zdravlje oslabilo, nije više mogla prodavati odjeću po kućama, tako da je počela prodavati povrće na tržnicama.

Kada je odbila da prestane raditi, izdvojio sam dio svoje plate i dao joj, a ona je odbila primiti rekavši: ”Čuvaj, sine, svoje pare, ja imam dovoljno za sebe.”

OVO JE BILA NJENA ŠESTA LAŽ.

Bez obzira što sam dobio posao, nastavio sam školovanje i ubrzo sam magistrirao. Postigao sam uspjeh i povećali su se moji prihodi. Jedna firma ponudila mi je dobar posao u svom sjedištu u Njemačkoj.

Zbilja sam se obradovao i tako počeo i sanjati o novom srećnom životu. Nakon što sam otputovao i sredio svoje stanje, nazvao sam majku i pozvao je da živi kod mene.

Ona nije htjela da me ometa i rekla mi je: ”Sine, ja nisam naučila da živim lagodno.”

OVO JE BILA NJENA SEDMA LAŽ.

Kako je vrijeme prolazilo, majka je sve više starila i ubrzo je oboljela od zloćudnog karcinoma. U tim teškim trenucima neko joj je morao pomagati. Šta sam mogao da uradim kada su između mene i moje voljene majke bile mnoge države?

Ostavio sam sve i vratio se kući. Majku sam zatekao u postelji. Kada me je ugledala, pokušala je nasmijati se. Srce mi se cijepalo jer je bila iscrpljena i slaba.

Nije to više bila ona majka koju sam poznavao…. Suze su se počele slijevati niz moje obraze, ali ona me i tada pokušala utješiti rekavši:

”Sine, ne plači, ja ne osjećam bol.”

OVO JE BILA NJENA OSMA LAŽ.

 Nakon što je to izustila, zatvorila je oči i više ih nije otvorila. Svakome ko uživa blagodat živih roditelja, poručujem:

Čuvaj ovu blagodat prije nego što budeš tugovao za njenim gubitkom.

Svakome ko je izgubio svoju voljenu majku, poručujem:

Uvijek se prisjeti …

Najiskrenije se zahvaljuem elektronskom magazinu Ezo Svet  kao i gospodinu Zoranu Šumadincu što mi je izašao u susret da objavim moju životnu priču kako bi je podijelio sa vama.

 

Dalibor V. - Bijeljina / Portal Ezo Svet

ponedeljak, 11 decembar 2017 00:00

PUN MESEC U BLIZANCIMA - PLANETARNI PINOKIO

„Dečak koji neće biti dobar, biće napravljen od drveta“, prorekla je Plava Vila u jednom od najlepših serijala bajki na svetu. „Neobični doživljaji lutka Pinokija“ su orginalno objavljene priče u italijanskom dečijem žurnalu Giornale dei Bambini. Tvorac fenomenalnih bajki za decu bio je Karlo Kolodi iz Firence, koji je napisao dva dela „Priča o lutku“ i „Pinokiove avanture“.

 

 Pun mesec u Blizancima je lutak Pinokio, koji simbolički prikazuje naše dečije osobine koje nam pomažu da dođemo do realne istine o sebi. Zašto je bitan period života od trenutka kada progovorimo do sedme godine? Tada učimo da komuniciramo sa svetom, kao što učimo i da lažemo.

 Razdvojenost priča o Pinokiju čini jedinstvenu celinu bajke, opisujući drvenog lutka kroz period nastanka, razvitka, i dečijeg sazrevanja. Ukratko, njegove osobine su nagoni jednog deteta, razdoblja do sedme godine života.

 Od magičnog momenta kada progovori, preko bezobraznih nagona (plazio je jezik, čupao je kosu drugima, bežao od kuće), do dečijih dogodovština iz kojih je mnogo naučio. Prepoznatljiv po talentu da mu raste nos kada laže, Pinokio se u svojim avanturama susretao sa raznim životinjama koje nose osobine ljudi. Lisica, Mačor, Cvrčak, Sova, i Plava Vila.

 Likovi iz bajke o Pinokiju, sada imaju osobine planeta sunčevog sistema trenutno na nebu. One su našem Pinokiju dodelile ulogu punog meseca u Blizancima, i omogućili mu da shvati kakav ga svet okružuje u njegovom odrastanju. Šta je dobro, a šta je loše! Psiholozi smatraju krucijalnim period života do sedme godine za neke dalje životne obrasce. Pitate se zašto?

 

pinokioZato što je naučno dokazano da se čovečiji centralni nervni sistem formira do sedme godine života. Tada vaš mozak počinje potpuno da pamti sve detalje sa mogućnošću rasuđivanja. U periodu vašeg odrastanja, planeta komunikacije Merkur se u vašem horoskopu formira od trenutka kada progovorite do trenutka kada počnete da pišete i čitate, jer tada počinjete da komunicirate i da arhivirate sećanja.

 U ovom slučaju, 3. decembra 2017. pun mesec u Blizancima će se obratiti za savet retrogradnom Merkuru, to jest Cvrčku iz priče o Pinokiju. U celu avanturu se uključuje Sova, Saturn iz Strelca, koji daje iskusni savet Pinokiju, naravno u dogovoru sa Cvrčkom. Kako savladati izazove u odrastanju, rekli su Cvrčak i Sova. Taj deo priče nas upravo vodi ka retrogradnom Merkuru i Saturnu.

 Poslušajte savet, jer priča nas vraća unazad, u period od poslednje dve i po godine. Uz pomoć retrogradnog Merkura koji stoji zajedno sa Saturnom u Strelcu, uradićemo rezime naših igrarija sa istinom, baš kao i Pinokio. Retrograni Merkur u Strelcu će uputiti poslednji pozdrav Saturnu, koji posle dve i po godine odlazi u svoj astrološki dom, u znak Jarca.

 Setite se šta se sve desilo još od 2015. godine do danas. Kao da je prošao jedan ceo život. Pre svega dajte sebi odgovor na pitanja: Koliko ste bili iskreni prema sebi u poslednje dve i po godine? Koliko se vaša struktura života promenila u poslednje dve i po godine u odnosu na vaša imaginarna očekivanja?

U toj igri su i Mars iz Vage i Uran iz Ovna koji daju poseban kolorit retro Merkuru i Saturnu u Strelcu. To znači da vam stiže poruka od starog poznanika preko modernih vrsta komunikacije (Uran), koja će vas naterati na napetu akciju kroz gužvu ljudi (Mars). U slučaju našeg Pinokija, Uran iz Ovna i Mars iz Vage su Lisica i Mačor. Oni su Pinokija nagovorili kako da pogrešno potroši zarađene zlatnike, drugim rečima bio je u pogrešno vreme na pogrešnom mestu.

 Znači, direktna opozicija Urana i Marsa će doneti kratak spoj što može rezultirati kvarom, slomljenim komunikatorom, ili sudarom. Što bi rekli u slengu „kuršlus“. Tako da će Merkur i Saturn morati da daju pravi savet punom mesecu u Blizancima.

 Njihov savet je da se ne gurate u predprazničnoj gužvi, nego da lepo okitite jelku! Možda vas pokradu u tržnom centru ili se dok hodate direktno zakucate u stub, jer čitate poruke na vašem telefonu! Niste na vreme stisnuli kočnicu (Saturn), ali time će vaša karmička prošlost biti obrisana. Odužićete se time što ćete obrisati staru kontakt listu (Merkur rx) koja vam više ne služi. Selektirajte kontakte.

 Sada kada živimo u doba Vodolije postoji moderna komunikacija preko telefona, tableta ili kompjutera preko aplikacija kao što su: WhatsApp, Skype, Viber, Facebook Messenger, Instagram, Tinder. Setite se, u poslednje tri godine broj korisnika aplikacija za komunikaciju porastao je 20 puta više od početnog, među njima ste i vi koji ovo čitate.

 Pun mesec

 Ljudi svoje postojanje u svetu mere lajkovima ili pratiocima. U tome i jeste caka. Koliko vas odlazi u toalet sa telefonom da bi komunicirali? Užas od navučenosti! To isto rade ljudi i dok voze automobil ili u bilo kakvom vidu prevoza, Ili čak dok hodaju ulicom. Strašno!? Otprilike, ceo moderan svet se „navukao“ na razmenu poruka preko aplikacija u trenucima kada je Saturn prolazio kroz znak Strelca, s početka 2015. do kraja 2017. godine.

 Takve aplikacije redovno donose pogrešne zaključke o ljudskim osobinama na poruke ili slike koje dobijate ili šaljete. Ako mislite da vašu privatnost čuva enkripcija, grdno ste se varali. Poruka ili slika se može uvek izvući iz vašeg telefona. Zato svaku istinu o vama možemo pronaći u vašem telefonu. Ako koza laže, „telefon ne laže“! Pa sad vi odlazite da „četujete“ sa telefonom u WC!

 Sada je upravo momenat da iskoristite simboliku meteoroloških promena. Tako ćete na najbolji način okončati period koji traje poslednjih dve i po godine. Možda će pasti sneg koji će klasično sve iznenaditi, pa će opet biti sunčano, ali jedno je sigurno, sa vremenskim prilikama u ovom periodu godine - a to je magla.

 Koristite simboliku magle da nestanete u njoj, obrišite sve poruke sumnjive sadržine sa WhatsAppa i Vibera, očistite privatne postove, tagove i slike sa Facebooka i Instagrama koje nemaju nikakvog smisla, a što se tiče Tindera...pa „magla“!

 U periodu s početka decembra 2017. biće mnogo prave magle. Vreme se naglo menja i magla se spušta na scenu. Podsetićemo se da su u poslednje dve i po godine, Saturn iz Strelca i Neptun iz Riba doneli težak kvadrat i skinuli veliki veo istine o čovečanstvu. Taj „spletkaroški“ aspekt je doneo kontraverzne promene u svetu. Inače, Pinokio - pun mesec u Blizancima, upravo sada zavisi od retro Merkura i Saturna iz Stelca, kao i od Neptuna iz Riba.

Podetiću vas na događaj pre 65 godina, od 5. decembra do 9. decembra 1952. godine kada se desila „Velika magla“ u Londonu. Magla se toliko spustila da ugljen-monoksid iz dimnjaka nije mogao da odlazi u atmosferu. Londonska magla je te daleke 1952. godine odnela oko 12.000 života. Ljudi su stradali gušenjem ili posle saobraćajnih nesreća prouzrokovanih slabom vidljivosti.

 Blizanci i pun mesec

 Za ovaj događaj su zaslužni upravo Saturn i Neptun. Takođe 5. decembra 1952. godine se desio pun mesec u Blizancima na istoj poziciji kao i danas, s početka decembra 2017.

 Da ne zaboravimo našeg Pinokija, pun mesec u Blizancima jeste pod jakim uticajem Neptuna iz Riba, i to kvadratom, što jednom rečju označava prevaru. Neptun iz Riba je u priči o Pinokiju opisan likom Plave Vile. Ona je bacila magične čini na Pinokija, tako da ukoliko on ne govori istinu njemu momentalno raste nos da svi vide da je on lažov. Tako je Pinokio naučio da je lagati loša osobina. Znate, deca imaju nagon da lažu, jer se boje kazne. Tako ćete najbolje uočitii njihove obrasce za život u budućnosti.

 Savremenog Pinokija (pun mesec u Blizancima kvadrat Neptun), možemo predstaviti likom gospodina koji se zove Mr. Ocean (George Clooney iz filmskog serijala Ocean 11). On će recimo, na verbalni napad da je lažov i lopov odgovoriti: „Ja sam samo lagao da sam lopov!“ Napravio je najveću prevaru, baš uz pomoć sredstava komunikacije, jer se nakačio na sistem kockarnice i opljačkao je uvrnutom maštom drugih. E sad, ko laže taj i krade, zar ne?

 pinokio

Inače Neptun iz Riba je u kvadratu i sa punim mesecom iz Blizanaca i sa Suncem iz Strelca. U istom trenutku Neptun je pojačan Jupiterom iz Škorpije. Ajde da vam prevedem šta to znači.

 To je iluzija o emocijama i sopstvenom postojanju stvorena pojačanom strašću. Podsetiću vas na priču Rejv vampira o enteogenima koji pojačavaju strast. Tečni enteogeni stvaraju hormone koji u vašem mozgu podižu nivo mašte (Neptun). Glavni predstavnik „podizača“ mašte je alkohol. Da svedemo sve na jednu izreku: „Što trezan misli, pijan govori!“

 Zapitajte sebe: Šta je lošije, trezveno ćutanje ili sramotna istina? Ljudi se pre svega trude da lažu, jer ih je sramota od istine, ili im ego ne dozvoljava da prihvate realnost, zato stvaraju maglu oko sebe.

 „Magla svuda, magla oko nas...“

 Upravo vam to govori da se laž stvara ljudskom maštom, i da ljudi sami prave maglovitu istinu. U simbolici, pojava magle upravo predstavlja laž, prevaru, zabludu, krađu, obmanu i intrigu, to jest ljudi jasno ne vide osećanja i stvarnost.

I na kraju naše bajke o Pinokiju, drveni lutak se pretvorio u dobrog dečaka i izvršio je magičnu promenu, kao i pun mesec u Blizancima. Pinokio je prestao da laže. Postao je dobar dečak.

 Direktno pun mesec u Blizancima nam govori da ukoliko lažete i varate, verovatno ćete biti osramoćeni, i vaša sreća i uspeh će propasti. Takođe to isto znači da ukoliko želite da pronađete sreću i uspeh, morate se čuvati lažova i prevaranata. Pamet u glavu!

Ali ovo nije kraj teksta, jer: „Ako su lagali mene i ja lažem vas. Tu priču zna svako, od vraga do popa.“

 Priču o decembarskom punom mesecu u Blizancima ćemo završiti opisom koji će razumeti profesionalci, drage kolege astrolozi - priča je kodirana tradicionalnim simbolima, Merkur rx!

 Počinjem konstatacijom da je pun mesec specijalno osvetljen drevnom i okultnom fiksnom zvezdom Aldebaran, s druge strane Sunce u Strelcu na okultnoj zvezdi Antares. Ovo u krugovima profesionalnih astrologa znači „RAT“!

 To nisu obične zvezde na nebu, to su kraljevske zvezde koje obeležavaju našu vasionu. Obe su veoma svetle i prepoznatljive na noćnom nebu. Aldebaran i Antares su predstavljene u mitologiji i kulturi. Čak ih je religija prihvatila kao Zvezde Arhanđela, jer su se Aldebaran i Antares videli na nebu pre nastanka bilo koje religije. Postoji 4 kraljevske zvezde na nebu i one su simbolično povezane sa 4 jahača apokalipse. Među njima su Aldebaran i Antares, koje su pozicionirane u sazvežđima kao „desno oko“ Bika i „srce“ Škorpiona.

 

Ezo Svet

Strana 1 od 72

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…