Astrolog Vlada

Vi pišete

JAČANjE IMUNOLOŠKOG SISTEMA - ZA PORTAL EZO SVET PIŠE - VRHUNSKI FITOTERAPEUT - NUMEROLOG I REIKI MAJSTOR - SVETLANA ILIĆ

Dragi prijatelji, poštovaoci moga rada, danas ću vam pričati o jednom od najvažnijih sistema organa u našem telu - o imunološkom sistemu.

On je naš lični čuvar, naša lična vojska koja omogućava da nam organizam normalno funkcioniše. Kada nas napadnu štetni faktori iz spoljašnje sredine, imunološki sistem kreće u borbu protiv njih i organizam ponovo vraća u ravnotežu.

Štetni faktori su bakterije, virusi, gljivice, otrovne materije, alergeni koji telo mogu dovesti u stanje bolesti koje mogu biti trenutne ali mogu preći i u hronične, kao što su alergije i autoimune bolesti ( astma, reumatoidni artritis, multipla skleroza). Šta to može poremetiti normalnu funkciju imunološkog sistema?

- loša ishrana bogata rafinisanim šećerima, manjak proteina i vitamina u ishrani

- manjak dobrog sna

- višak stresa

- pribegavanje nikotinu, alkoholu, opijatima

  Verovatno ćete me pitati: "Kako mi da poboljšamo stanje svog imunološkog sistema?" Rado ću vam odgovoriti na ovo pitanje i pomoći da usvojite moje preporuke.

 1. jedite zdravu hranu bogatu vitaminom C ( južno voće, brokoli, zeleno povrće), bogatu vitaminima E (celo zrno žitarica, orašasti plodovi, semenke i hladno ceđena biljna ulja). Vitamin E štiti ćelije od slobodnih radikala.
 2. unosite hranu bogatu cinkom kojeg ima u pasulju, govedini i morskim plodovima, kao i selenom ( jaja, semenke suncokreta, tunjevina)
 3. jedite beli luk, on ima antivirusna, antibakterijska i antifugalna svojstva.
 4. unosite omega-3 masne kiseline kojih ima u masnoj ribi, morskoj ribi i orašastim plodovima. One smanjuju nivo triglicerida, snižavaju krvni pritisak i smanjuju zapaljenske procese u krvnim sudovima i zglobovima.
 5. nemojte preterivati u količini hrane jer gojaznost slabi imunološki sistem i može dovesti do lakšeg oboljevanja od nekih vrsta karcinoma kao što su: karcinom dojke, tela materice, debelog creva, mokraćne bešike.
 6. vežbajte redovno, šetajte svaki dan po sat vremena ili se bavite jogom i drugim vežbama opuštanja.
 7. počnite da koristite kurkumu kao začin. Ona je bogata vitaminima B6, mineralima i antioksidansima.
 8. pijte čaj od đumbira, on je snažan antioksidans, takođe uništava viruse, bakterije, gljivice, sprečava nastanak čira na želucu.
 9. spavajte redovno, u kontinuitetu barem 7 sati, jer spavanje je ono čarobno vreme u kome se telo obnavlja i isceljuje.
 10. smanjite nivo stresa u svom životu, družite se sa ljudima koji vas čine srećnim, naoružajte se osmehom i budite srećni. Smeh je najbolji lek, on smanjuje količinu hormona stresa u telu i povećava broj belih krvnih zrnaca koja se bore protiv infekcije.
 11. svakodnevno koristite lekovito bilje da biste ojačali imunološki sistem. Ponovo vas usmeravam na lekovito bilje, na prirodu u kojoj se nalazi pravo bogatstvo koje treba samo uzeti i iskoristiti za održavanje zdravlja našeg imunološkog sistema.

Ovaj put ću vam navesti biljnu mešavinu za jačanje imuniteta i brže ozdravljenje:

  - kleka 50 g

  - matičnjak 50 g

  - zova 50 g

Sve biljke pomešajte i 3 supene kašike smeše prelijte sa pola litre ključale vode, poklopite i ostavite 30 minuta, procedite i zasladite medom. Matičnjak, zova i kleka imaju antivirusno delovanje a majčina dušica se efikasno bori sa bakterijama. Ovaj čaj se može piti preventivno u sezoni respiratornih infekcija ali se može piti i ako ste se razboleli jer snižava temperaturu i ubrzava proces ozdravljenja.

Čaj od 3 začina za jačanje imuniteta: po pola kasikice suvog đumbira i cimeta i 5 pupoljaka karanfilića, sipajte u šolju pa prelijte sa 250 ml ključale vode. Smešu promešajte i sačekajte da se slegne talog (oko 5 minuta). Popijte dok je toplo u malim gutljajima.

Ovo je samo kap u moru lekovitih biljnih mešavima koje možete koristiti svakodnevno ceo život i bićete zdravi i srećni.

 

 Pozdravljam vas i šaljem vam ovu divnu Hipokratovu misao: "Ko želi da ostane snažan, zdrav i mlad, i da sebi produži život neka bude umeren u svemu, neka diše svež vazduh, neka neguje i vežba telo, neka čuva hladnu glavu i tople noge, a bolesti neka leči postom, biljem i smehom a ne lekovima."

 

Portal Ezo Svet i Svetlana vam poklanjaju dva Numerološka tumačenja vašeg datuma rođenja. Pošaljite poruku portalu i navedite vaše ime,prezire kao i tačan datum rođenja kao i vašu šifru pod kojom želite da vam  odgovorimo i naredne sedmice dobiće te odgovor na portalu Ezo Sveta. Naravno vaše podatke nećemo objavljivati, već samo će mo naznačiti vašu šfru i ispod šifre  odgovor.
 

ZA PORTAL EZO SVET PIŠE - VRHUNSKI FITOTERAPEUT - NUMEROLOG I REIKI MAJSTOR - SVETLANA ILIĆ

 U korak sa prirodom - Svetlana Ilić

Kontakt:

Сродна слика    +381638329097

 Ð ÐµÐ·ÑƒÐ»Ñ‚ат слика за viber aplikacija  +381656591654

Резултат слика за skajp    svetlana.ilic3

 

Portal EZO SVET

Share this article
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…