Radmila Misic

Zanimljivosti

OSMOGODIŠNjA SESTRA ČUDOM I VEROM SPASILA ŽIVOT MALOM BRATU KOJI JE UMIRAO OD TUMORA NA MOZGU

 Ovo je istinita priča o osmogodišnjoj djvojčici koja je znala da ljubav može biti čudesna. Njen je mali brat bio na samrti zbog tumora na mozgu. Roditelji su bili siromašni, ali su založili svu imovinu i učinili sve da ga spasu.

 

Jedne je večeri otac rekao uplakanoj majci: „Ne može ovako dalje, draga. Mislim da smo došli do kraja, njega može spasiti samo čudo.“ Devojčica je sve slušala pritajena u kutu sobe. Otrčala je u svoju sobu, razbila kasicu i potiho otrčala do oblčižnje apoteke. Strpljivo je čekala, a kad je došla na red, propela se na prste te pred apotekarom sasula svoj sitniš. „Šta bi ti htela, dušo?“ „To je za mog brata, gospodine, jako je bolestan. Došla sam kupiti čudo.“ „Nisam te najbolje razumio“, reče apotekar. „Zove se Andrija. Ima nešto što mu raste na glavi, tata kaže da je gotovo, da ga samo čudo može spasiti. Ja jako volim svoga brata, zato sam donela sve novce da kupim čudo.“ Apotekar se tužno nasmešio i odgovorio: „Ali mi ne prodajemo čuda.“ „Ako nema dovoljno novaca, mogu još potražiti. Koliko ko[ta jedno čudo?“ U apoteci se zatekao visok i naočit čovek ozbiljna lica koji je sa zanimanjem pratio razgovor. Dok je apotekar nemoćno širio ruke, devojčica je skupljala svoje novčiće.

Visoki čovek joj priđe i upita: „Zašto plačeš, mala? Što se dogodilo?“ „Gospodin mi ne želi prodati čudo i neće da mi kaže koliko ono kosta. To je za mog brata Andriju, koji je jako bolestan. Mama kaže da mora na operaciju, a tata da to nemožemo platiti i da Andriju može samo čudo spasiti. Zato sam donela sve što sam imala.“ „Koliko imaš?“ „Dolar i jedanaest centi… Ali znate“, doda tiho, „mogu potražiti još novca…“ Čovek se nasmeši. „Mislim da neće trebati. Čudo za tvoga brata stoji upravo dolar i jedanaest centi!“ Jednom je rukom pokupio sitniš, a drugom nežno uzeo devojčicu za ruku. „Povedi me svojoj kući“, reče, „želio bih videti tvoga brata i razgovarati s tatom i mamom. Možda uspemo pronaći čudo koje im treba.“ Otmeni visoki gospodin i devojčica iziđoše iz apoteke držeći se za ruke. Taj čovek je bio profesor Carlton Amstrong, jedan od najpoznatijih svetskih neurohirurga. Operisao je malog Andriju, koji se za nekoliko nedelja potpuno oporavio. „Ova je operacija pravo čudo“, rekla je mama. „Pitam se samo koliko je koštala…“ Devojčica se nasmešila ne rekavši ništa, znala je da je čudo koštalo dolar i jedanaest centi. Naravno, ljubav i vera Andrijine sestrice uračunati su u cenu.

„Zaista, kažem vam, ako imate vere koliko je zrno gorušičino te reknete ovoj gori: „Premesti se odavde onamo!“, premestit će se i ništa vam neće biti nemoguće.“ (Evanđelje po Mateju 17,20)

 

 

Portal EZO SVET

Tagovano
Share this article
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…