Zanimljivosti

Ezo Svet otkriva - Saša Popović napušta "Grand"!

Dao je svoj maksimum muzičkoj industriji i sada je vreme da se povuče i sa porodicom uživa u novom domu, saznaje „Ezo Svet”

 

Spreman za penziju: Saša Popović, Foto: Rajko Ristić

Saša Popović, alfa i omega “Grand produkcije”, planira da se povuče sa direktorske pozicije u ovoj firmi, saznaje “Alo!”. Osim toga, Popović navodno namerava do iduće godine proda svoj udeo kompaniji SBB, koja je od 2014. godine većinski vlasnik “Granda”, i da se sa porodicom odseli u Opatiju, gde je nedavno kupio kuću.

Suzana Jovanović  i Saša Popović
Podržava muža-Suzana Jovanović i Saša Popović, Foto: Promo

- Istina je da je Saša želi da se povuče sa javne scene, na kojoj je prisutan duže od 40 godina, a to će se desiti veoma brzo.

Naime, početkom decembra iduće godine Brena i Saša slave 20. godišnjicu od osnivanja “Grand produkcije”, zbog čega je Popoviću stalo da, u poslednjoj sezoni “Zvezda Granda” na kojoj on bude radio, iskaže svoj kreativni vrhunac - započinje priču za “Alo!” izvor blizak direktoru “Granda” i dodaje da se Popović dugu nosio ovom mišlju.

 

- Veće nekoliko godina Saša razmišlja da se povuče sa direktorske pozicije, tim pre što taj posao sa sobom nosi dosta stresa i odgovornosti, ali i odricanja. “Grand produkcija” nije samo muzičko takmičenje, koje je u poslednjoj deceniji postalo prepoznatljivi brend, več Popović istovremeno radi i na mnogo drugih projekata. Tu su i “Grand” televizija i izdavačka delatnost, što mu oduzima mnogo vremena - kaže naš izvor i objašnjava da je upravo njegova supruga Suzana Jovanović podržala Sašinu odluku.

Bigrafija Saše Popovića Saša

Popović je rođen 24. aprila 1954. godine u Novom Sadu, a kao dečak je sanjao da postane fudbaler. U muzičkoj školi je svirao harmoniku, a „Lira šou” je bio prvi bend koji je Saša osnovao. Godine 1982. Lepa Brena postaje glavni vokal Sašinog benda, koji će potom cela bivša Jugoslavija zapamtiti pod imenom „Slatki greh”. Dekada odamdesetih prošla je u znaku njihove ogromne popularnosti, a devedesete su donele nove izazove Breni i Saši. Nakon raspada benda Popović je zapevao, da bi 1998. sa Brenom i njenim suprugom Slobodanom Živojinovićem osnovao „Grand produkciju”. Ostalo je istorija.

 - Suzana ga već izvesno vreme nagovara da se povuče i proda ostatak svojih deonica SBB-u. Njena najveća želja je da se presele u Opatiju, gde su nedavno pazarili luksuznu vilu, a Popoviću se sve više sviđa ova ideja. U poslednje vreme oboje koriste svaki slobodan trenutak da odu tamo na odmor. Sada je konačno na korak do toga da ga ubedi, pogotovo jer je i on shvatio da je muzičkoj industriji dao maksimum - kaže naš izvor i dodaje da suosnivač najuspešnije izdavačke kuće želi da njegovo povlačenje bude potpuno.

Lepa Brena
Rano je za povlačenje - Lepa Brena, Foto: Rajko Ristić

- Kada su Saša i Brena, 2014. godine prodali 51 procenat vlasništva “Grand produkcije” kompanija “KKR investment”, koja je od 2013. godine kupila većinski paket kablovske mreže “SBB”, oboma je ostalo po 24.5 odsto vlasništva. Saša planira da proda svoj deo, što Breni za sada ne pada na pamet, pogotovo jer i dalje želi da razvija posao - kaže naš izvor i naglašava da ni uspeh “Grand” televizije nije izostao.

 

- Iako se radi o kablovskoj televiziji, nije tajna da je “Grand” u pojedinim terminima gledaniji i od nekih stanica koje imaju nacionalnu frekvenciju. Sada je samo bitno pronaći pravu osobu koja će moći da sedne u Sašinu stolicu - zaključuje na kraju izvor za “Alo!”.

Filip i Žika potencijalni naslednici!

Žika Jakšić
Žika Jakšić, Foto: Rajko Ristić

 

Iako će Popović odluku o napuštanju „Granda” ozvaničiti tek u narednom periodu, u estradnim krugovima već se spekuliše o imenima naslednika. Za mnoge je prvi izbor Žika Jakšić, dugogodišnji producent „Granda”, ali i kreativni um koji stoji iza projekata poput „Zvezda Granda” i „Nikad nije kasno”. Takođe, pominje se i ime Filipa Živojinovića, koji je već pokazao zainteresovanost da se uključi u porodični biznis.

Komentar na ovu informaciju pokušali smo da dobijemo od Popovićevog PR-a Vesne Milanović, ali u tome nismo uspeli do zaključenja broja.

Pročitano 131 puta
Share this article

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…